Home » D:News » Informaţia pe care trebuie s-o afle toate femeile. Ce greşeală fac mulţi ginecologi?

Informaţia pe care trebuie s-o afle toate femeile. Ce greşeală fac mulţi ginecologi?

Informaţia pe care trebuie s-o afle toate femeile. Ce greşeală fac mulţi ginecologi?
Publicat: 02.07.2014
Colegiul American al Medicilor recomandă ginecologilor să nu mai facă tuşeul vaginal pacientelor care nu au simptome grave. Până acum, această metodă de consultaţie era considerată standard la aproape orice consult ginecologic.

Potrivit Colegiul American al Medicilor, care au analizat literatura de specialitate din perioada 1946-2014, această metodă de consultaţie nu aduce beneficii importante şi este considerată stresantă, chiar traumatizantă de unele femei.

Astfel, tehnica are mai multe avantaje decât dezavantaje, spun experţii.

Recomandarea lor este ca, la consultul anual, medicul ginecolog să se rezume la o examinare vizuală a colului uterin şi a vaginului şi la recoltarea de probe pentru depistarea cancerului sau a infecţiei cu HPV.

Tuşeul vaginal trebuie făcut doar în cazul unor paciente care au simptome grave, cum ar fi dureri, scurgeri sau sângerări anormale, probleme urinare sau la contactul sexual.

Potrivit medicului Molly Cooke, de la Colegiul American al Medicilor, examenul vaginal le provoacă femeilor anxietate, disconfort şi jenă, multe din ele ajungând astfel să evite consultaţiile ginecologice.

În plus, tuşeul vaginal nu oferă informaţii suplimentare importante şi chiar poate oferi un rezultat fals pozitiv al unei afecţiuni, urmând astfel alte investigaţii care de fapt nu sunt necesare.

De asemenea, George Sawaya şi Vanessa Jacoby, de la Departamentul de Obsetrică şi Ginecologie al Universităţii California, spun că metoda este folosită de zeci de ani şi a devenit mai mult un obicei decât o reală necesitate.

Studiul Colegiul American al Medicilor, intitulat „Screening Pelvic Examination in Adult Women”, a fost publicat în Annals of Internal Medicine.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase