Aveţi pielea înroşită sau mâncărimi? Ar putea fi o reacţie alergică la telefon sau tabletă, până acum neştiută

17 07. 2014, 00:00

Unele telefoane, tablete sau computere pot provoca înroşirea pielii, mâncărimi, vezici sau chiar umflături. Potrivit jurnalului medical Pediatrics, s-a constatat că erupţia cutanată persistentă a unui băiat de 11 ani se datora utilizării frecvente a unui iPad. Copilul era alergic la nichelul prezent în carcasa dispozitivului.

„Numeroase dispozitive electronice – fie că este vorba despre telefoane sau tablete sau computere – sunt făcute din aluminiu”, a explicat Dan Ackerman, senior editor la CNET. „Acestea sunt realizate din oţel inoxidabil, dar pot avea aliaje care conţin nichel”, a adăugat el.

Doctorul Clifford Bassett, medic alergolog la Allergy & Asthma Care din New York, a precizat că întâlneşte tot mai mulţi pacienţi cu erupţii cutanate din cauza dispozitivelor care conţin nichel. „În general pot apărea roşeaţă, mâncărimi, chiar şi vezici, umflături. Poate fi foarte neplăcut”, a adăugat Bassett. „Este posibil ca oamenii să nu realizeze că sunt alergici la ceva ce folosesc tot timpul”, a precizat el.

Copiii pot fi afectaţi în mod deosebit, deoarece alergiile la nichel sunt rare şi părinţii nu ştiu că aceştia sunt alergici. Persoanele care suspectează că au o reacţie alergică la unul dintre dispozitivele folosite pot achiziţiona truse pentru depistarea prezenţei nichelului.

Surse: Mediafax, CBC, AP