Home » D:News » Peste 2.500 dintre oamenii care au lucrat pe locul prăbuşirii Turnurilor Gemene s-au îmbolnăvit de cancer

Peste 2.500 dintre oamenii care au lucrat pe locul prăbuşirii Turnurilor Gemene s-au îmbolnăvit de cancer

07.29.2014
Peste 2.500 dintre oamenii care au lucrat pe locul prăbuşirii Turnurilor Gemene s-au îmbolnăvit de cancer
Peste 2.500 dintre angajaţii care au lucrat în Ground Zero, locul unde s-au prăbuşit turnurile gemene World Trade Center din New York, sunt bolnavi de cancer, iar un număr foarte mare dintre ei cer despăgubiri pentru această boală, scrie New York Post.

Numărul bolnavilor s-a dublat faţă de anul trecut, când publicaţia a identificat 1.140 de cazuri de cancer.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a identificat 1.655 de respondenţi bolnavi de cancer din totalul de 37.000 de membri ai echipelor de salvare (poliţişti, angajaţi din domeniul sanitar şi alţi muncitori din oraş) intervievaţi.

Dacă se adaugă pompierii şi persoanele specializate în acordarea primului ajutor, numărul total al oamenilor care au lucrat în Ground Zero şi care sunt bolnavi de cancer ajunge la 2.518 de persoane. Departamentul de Pompieri din New York a raportat 863 de membri care suferă de această boală, în urma tratamentelor administrate după prăbuşirea turnurilor gemene, din septembrie 2011.

Un căpitan din Departamentul de Pompieri din New York, ieşit în prezent la pensie, care a lucrat în Ground Zero, a primit o despăgubiree de 1,5 milioane de dolari pentru cancer pancreatic care nu poate fi operat.

Mai multe detalii pe www.zf.ro