Home » D:News » Fotografia zilei – 100 de ani de la începutul Primului Război Mondial

Fotografia zilei – 100 de ani de la începutul Primului Război Mondial

Publicat: 29.07.2014
Fotografia zilei – 100 de ani de la începutul Primului Război Mondial
Imagine cu ruinele oraşului Merckem, Belgia, după un bombardament, luni, 19 februarie 1918. ( Antony d'Ypres / Hulton Archive / Getty Images / Guliver )

Prima confruntare militară la scară mondială din istorie se declanşa în urmă cu 100 de ani, atunci când Austro-Ungaria declara război Serbiei, ţară considerată responsabilă pentru atentatul de la Sarajevo din 28 iunie 1914. În respectivul atentat era ucişi arhiducele Franz Ferdinand şi soţia sa, ducesa Sophie Albina Chotek, de către extremistul sârb Gavrilo Princip. – Marius Smădu

Asasinarea moştenitorului tronului Austro-Ungariei a reprezentat insă numai scânteia ce a aprins butoiul cu pulbere, cauza principală ce a dus la izbucnirea Primului Război Mondial reprezentând-o dorinţa popoarelor de a se elibera de sub stăpânirea marilor imperii şi refuzul acestora de a acorda populaţiilor lor dreptul la auto-determinare.

Progresul tehnologic produs odată cu revoluţia industrială din secolul al XIX-lea a dus la o creştere fără precedent a puterii distructive a armelor folosite, avioane, submarine sau tancuri fiind folosite în premieră într-o confruntare militară. Acest lucru duce la un număr imens de morţi şi răniţi, pagubele materiale fiind incalculabile. 10 milioane de oameni au fost ucişi pe câmpul de luptă şi mulţi alţii, în spatele frontului.

Această fotografie face parte din galeria „100 de ani de la începutul Primului Război Mondial” (38 fotografii în total) a Mediafax Zoom.

Intră în galerie

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase