Prima pagină D:News

Mâinile acestui băieţel cântăresc 13 kilograme. Medicii spun că nu au mai văzut un asemenea caz (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 08.21.2014 | ● Vizualizări: 153
Mâinile lui Kaleem au crescut în mod anormal, dar medicii nu ştiu de ce boală suferă copilul.      + zoom
Galerie foto (1)

Un băieţel de 8 ani din India suferă de o boală încă neidentificată, din cauza căreia mâinile sale s-au dezvoltat într-un chip monstruos, fiecare dintre ele ajungând să aibă 33 cm lungime şi peste 6 kg greutate.

Din cauza mâinilor, lui Kaleem îi este foarte dificil ori chiar improbabil să facă unele lucruri foarte simple, necesare în vieţii de zi cu zi: să-şi lege şireturile, să se spele, să se îmbrace, să mănânce singur. 

După spusele mamei sale, problema a fost vizibilă încă de la naştere, când mâinile micuţului erau de două ori mai lungi decât ale unui nou-născut obişnuit. 

Una dintre cel mai nefericite consecinţe ale bolii de care suferă Kaleem este că acesta nu poate merge la şcoală, deoarece este agresat de alţi copii şi respins chiar de învăţători. 

Părinţii săi sunt foarte săraci şi nu şi-au putut permite să ducă băiatul la un spital mare, bine dotat, pentru investigaţii detaliate. Medicii de la un spital local, care l-au examinat pe Kaleem, nu au putut pune un diagnostic în acest caz cu totul neobişnuit, spunând doar că este nevoie de investigaţii mai aprofundate, inclusiv analize genetice, şi că, în afară de diformitatea observată la nivelul mâinilor, Kaleem este sănătos. Totuşi, se tem că, în cazul în care creşterea anormală va continua, sistemul cardiovascular al copilului ar putea fi afectat, ceea ce i-ar scurta viaţa.

Un alt medic, dr. Krishan Chugh, şeful departamentului de pediatrie din cadrul Fortis Memorial Research Institute din Gurgaon, în apropiere de Delhi, a văzut fotografii şi filmări reprezentându-l pe Kaleem şi crede că băiatul ar putea suferi fie de limfangiom, fie de hamartom, ambele boli tratabile. 

Limfangiomul este o tulburare a sistemului limfatic, ce cauzează inflamaţii puternice, în urma cărora, în unele părţi ale corpului, apar umflări considerabile ale ţesuturilor. 

Hamartomul este un tip de tumoare benignă, caracterizată prin faptul că organismul produce ţesuturi în exces. 

Totuşi, a adăugat dr. Chugh, un diagnostic clar ar putea fi pus doar în urma unor fără investigaţii amănunţite.

Sursa: Mail Online

Tag-uri: boala | caz | india | suferinta | maini | diform | baiat | copil