Home » D:News » Samsung intră în realitatea virtuală cu Samsung Gear, un dispozitiv portabil compatibil cu Galaxy Note 4 (FOTO/VIDEO)

Samsung intră în realitatea virtuală cu Samsung Gear, un dispozitiv portabil compatibil cu Galaxy Note 4 (FOTO/VIDEO)

Publicat: 04.09.2014
Samsung a lansat miercuri Samsung Gear VR, un dispozitiv portabil dezvoltat în parteneriat cu Oculus VR, ce oferă utilizatorilor posibilitatea de a experimenta jocuri şi videoclipuri în realitatea virtuală.

Noul dispozitiv este compatibil numai cu Samsung Galaxy Note 4, mult-aşteptatul smartphone care a fost prezentat tot astăzi, în cadrul unei ceremonii organizate la Berlin, relatează MarketWatch.

Samsung Galaxy Note 4    Samsung Galaxy Note 4

Acesta este prima „incursiune” a producătorului sud-coreean pe piaţa dispozitivelor pentru realitatea virtuală.

Samsung Gear poate fi folosit ca un adaptor pentru a transforma smartphone-ul întrun ecran virtual 3D. Bazat pe tehnologia Oculus Rift, dispozitivul face ca telefonul mobil să devină un „creier” hands-free pentru lumea virtuală.

Dotat cu un ecran Amoled de 5,7 inci, Samsung Galaxy Note 4 se prefigurează un competitor redutabil pentru iPhone 6 de la Apple, care va fi lansat săptămâna viitoare în California.

Samsung Galaxy Note 4    Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note Edge    Samsung Galaxy Note Edge

Samsung Galaxy Note Edge    Samsung Galaxy Note Edge

Samsung Galaxy Note Edge    Samsung Galaxy Note Edge

De altfel, acţiunile Apple au pierdut 2,9% pe bursa din New York după ce Samsung a prezentat noile produse.

Producătorul de echipamente pentru realitate virtuală Oculus VR a fost cumpărat în martie de către Facebook pentru 2 miliarde de dolari.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase