Prima pagină D:News

Autorităţile române iau măsuri preventive împotriva Ebola. Guvernul va aloca bani pentru unităţi medicale speciale

Redactia Descopera.ro | 09.25.2014 | ● Vizualizări: 101
Autorităţile iau măsuri preventive pentru Ebola. Guvernul va aloca bani pentru unităţi medicale speciale     (Foto: AFP) + zoom
Galerie foto (1)

Ministerul Sănătăţii va primi, la rectificarea bugetară programată pentru săptămâna viitoare, fonduri pentru unităţi medicale care să intervină în cazul în care în România ar fi semnalat vreun caz izolat de Ebola, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că este vorba doar de o măsură preventivă.

"Epidemia de Ebola face ravagii îngrozitoare în Africa de Vest, dar oricând poate lovi şi alte societăţi. Am discutat cu doctorul Arafat, am văzut care sunt exact facilităţile pe care fiecare ţară trebuie să le aibă la dispoziţie dacă apare vreun caz izolat, dacă semnalăm la aeroport vreo problemă şi la rectificarea de săptămâna viitoare alocăm toţi banii necesari ca România să aibă unităţile medicale de intervenţii. Doamne fereşte, nu vreau să sperii pe nimeni, să nu creăm vreo panică, nu e vorba de epidemii, dar dacă avem un caz, două cazuri, trebuie să avem echipamentele cele mai moderne de depistare în primul rând şi, după aceea, de izolare a celor posibili afectaţi de o asemenea boală", a spus Ponta la Antena 3.

El a afirmat că speră să nu fie cazul pentru o astfel de intervenţie, adăugând însă că "paza bună, trece primejdie rea".

Peste 20.000 de oameni riscă să fie infectaţi cu Ebola până în noiembrie dacă nu vor fi consolidate măsurile antiepidemice în statele vest-africane, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Săptămâna trecută, Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat la rândul său că există riscul ca 20.000 de cazuri noi de infecţie cu Ebola să fie înregistrate până la sfârşitul acestui an.

Conform celui mai recent bilanţ anunţat de OMS, epidemia de febră hemoragică Ebola a provocat moartea a peste 2.800 de persoane în vestul Africii în cursul acestui an.

Sursa: Mediafax

Tag-uri: ebola | românia | bani | fonduri