Home » D:News » Ceasul care îţi indică data morţii (VIDEO)

Ceasul care îţi indică data morţii (VIDEO)

Ceasul care îţi indică data morţii (VIDEO)
Publicat: 03.10.2014
Tikker, poreclit „ceasul morţii”, a fost inventat de elveţianul Fredrik Colting şi nu are ca scop să-i sperie pe utilizatorii săi, dimpotrivă, să-i ajute să savureze fiecare clipă rămasă, spune creatorul său.

Pentru a programa acest ceas să estimeze data morţii, utilizatorul trebuie să completeze un chestionar, în care precizează stilul său de viaţă, istoricul medical, bolile şi alergiile de care suferă, greutatea pe care o are şi programul de exerciţii fizice.

De asemenea, trebuie să menţioneze dacă fumează, consumă regulat alcool sau dacă are în familie cazuri de boli grave, precum diabetul sau cancerul.

După completarea chestionarului, Tikker va începe numărătoarea inversă, dar totodată va funcţiona ca un ceas normal. Ecranul ceasului afişează anii, lunile şi zilele de viaţă rămase, conform estimării, iar mai jos sunt trecute orele, minutele şi secundele.

Ceasul poate fi cumpărat online la preţul de 50 de lire sterline, ira inventatorul său a reuşit deja să strângă aproape 100.000 de dolari pentru finanţarea proiectului.

Colting spune că ideea macabrului ceas i-a venit după ce bunicul său a murit. Atunci el a înţeles că oamenii trebuie să preţuiască fiecare clipă şi să se bucure de viaţă.

Inventatorul este convins că dacă se vor gândi mai serios la moarte, oamenii vor face alegeri mai bune în viaţă.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase