Home » D:News » „Ebola poate scăpa de sub control!” Avertismentul vine de la un înalt oficial ONU

„Ebola poate scăpa de sub control!” Avertismentul vine de la un înalt oficial ONU

Descopera 10.05.2014
„Ebola poate scăpa de sub control!” Avertismentul vine de la un înalt oficial ONU
Responsabilul ONU pentru problema Ebola, Anthony Branbury, a avertizat autorităţile că virusul ar putea suferi o mutaţie care să-l facă transmisibil pe cale aeriană şi astfel epidemia să scape de sub control.

Potrivit lui Branbury, cu cât acest virus se răspândeşte mai mult în focarul care este acum Africa de Vest, cu atât creşte riscul unei mutaţii.

Acesta ar fi un „scenariu apocaliptic, iar din păcate nu poate fi exclus din calcul”, precizează expertul ONU.

În prezent, virusul Ebola se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale unei persoane bolnave, de aceea izolarea pacienţilor este cea mai eficientă măsură.

Despre riscul unei mutaţii care să-l facă transmisibil pe calea aerului au mai vorbit anterior şi alţi experţi în boli infecţioase.

Deşi posibilitatea există, cercetătorii precizează că şansele unei mutaţii de acest fel sunt totuşi foarte mici.

William Schaffner, de la Universitatea Vanderbilt, spune că deocamdată autorităţile trebuie să rezolve problemele concrete şi actuale iscate de epidemia de Ebola, nu să se gândească la scenarii tulburătoare, dar puţin probabile.

Epidemia de acum este cea mai mare din istorie. Conform datelor oficiale, virusul a infectat peste 7.000 de oameni şi a ucis deja peste 3.300.

Sursa: Business Insider