Home » D:News » Avertismentul ONU: Lumea ar putea pierde lupta împotriva Ebola!

Avertismentul ONU: Lumea ar putea pierde lupta împotriva Ebola!

Publicat: 15.10.2014
Avertismentul ONU: Lumea ar putea pierde lupta împotriva Ebola!
Lumea este pe cale să piardă cursa împotriva virusului Ebola şi nu reuşeşte să controleze epidemia mortală, a avertizat marţi un oficial de rang înalt al Naţiunilor Unite, relatează AFP.

„Ebola are o lungime avans înaintea noastră”, a declarat Anthony Banbury, şeful misiunii Naţiunilor Unite desemnată să coordoneze răspunsul de urgenţă în faţa Ebola (UNMEER), în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, consacrată epidemiei.

Epidemia de Ebola „este cu mult înaintea noastră, ea avansează mai repede decât noi şi este pe cale să câştige cursa”, a apreciat Banbury prin videoconferinţă din Accra, unde misiunea îşi are cartierul general.

„Dacă Ebola câştigă, noi, popoarele Naţiunilor Unite, vom pierde enorm”, a declarat el. „Fie vom opri Ebola acum, fie va trebuie să ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, pentru care nu avem un plan”.

Amintind ultimele previziuni ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care anticipează între 5.000 şi 10.000 de noi cazuri pe săptămână în Africa de Vest începând din decembrie, Banbury a adăugat: „Aceasta înseamnă că avem nevoie de 7.000 de paturi în centrele de tratament, dar la această dată, potrivit previziunilor, nu vom avea decât aproximativ 4.300” şi fără personal necesar pentru a le gestiona.

„Există multe veşti proaste în legătură cu Ebola, dar vestea bună este că ştim cum să o oprim”, a declarat Banbury.

„Trebuie să învingem Ebola şi trebuie să facem acest lucru repede”, a afirmat el, „fiecare zi care trece înseamnă un număr mai mare de bolnavi”.

Epidemia continuă să progreseze în Africa de Vest şi am putea atinge la începutul lui decembrie „între 5.000 şi 10.000 de noi cazuri pe săptămână”, a anunţat marţi medicul Bruce Aylward, directorul general adjunct al OMS.

El a menţionat că noul bilanţ global al epidemiei este de 4.447 de morţi din 8.914 cazuri înregistrate.

Sursa: Mediafax

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase