„Viaţa dinaintea morţii”. Portrete tulburătoare, realizate înainte şi imediat după moarte (Galerie FOTO)

22 10. 2014, 12:24

Fotografiile lui sunt realizate cu doar câteva zile înainte de moartea bolnavilor, iar următoarele imediat după deces.

Walter spune că prin acest proiect, intitulat „Viaţa dinaintea morţii” şi-a învins frica de moarte şi îi invită pe toţi cei care privesc portrelele să mediteze profund pe această temă, considerată deseori tabu.

Maria Hai-Anh Tuyet Cao a murit la 52 de ani. Femeia declara că este pregătită, considerând că moartea este o experienţă spirituală, care o va apropia de Dumnezeu. În ultimele sale zile, Maria a discutat despre moarte cu Preoteasa Ching Mai, pe care o considera liderul ei spiritual.

Maria Hai-Anh Tuyet Cao cu câteva zile înainte să moară    (Foto: Walter Schels)
Maria Hai-Anh Tuyet Cao după ce a murit    (Foto: Walter Schels)

Beate Traube a murit la doar 44 de ani, de cancer la sân. Deşi a făcut tratament, femeia ştia că va muri şi chiar vizitase locul unde se afla mormântul pregătit pentru ea. Beate regreta suferinţa pe care boala ei o producea familiei, soţului şi copiilor săi. Aşa cum şi-a dorit, a murit singură, bărbatul ei fiind în altă încăpere atunci când Beate şi-a dat ultima suflare.

Beate Traube înainte să moară    (Foto: Walter Schels)
Beate Traube moartă    (Foto: Walter Schels)

Rita Schoffler a murit de cancer la 62 de ani. În urma cu 20 de ani divorţase şi de atunci nu mai vorbise cu fostul soţ, căruia nu-i permisese să-şi mai vadă copiii. Imediat ce a aflat că va muri, femeia l-a sunat pe soţul ei şi l-a chemat, cerându-i iertare pentru comportamentul ei.

Rita Schoffler în ultimele clipe de viaţă    (Foto: Walter Schels)
Rita Schoffler moartă    (Foto: Walter Schels)

Peter Kelling a murit la 64 de ani de cancer la intestine, deşi dusese o viaţă sănătoasă, fără vicii. Bărbatul nu a vrut să discute despre boala lui şi singurul lucru pe care l-a făcut până în ultima clipă a fost să urmărească jocul echipei de fotbal locale şi să estimeze şansele ei de câştig.

Barbara Grone în viaţă    (Foto: Walter Schels)
Barbara Grone decedat    (Foto: Walter Schels)

Barbara Grone a murit la 51 de ani, de cancer ovarian, iar povestea ei este foarte tristă. Fusese un copil nedorit, abandonat de mama ei imediat după naştere. Cu toate acestea, Barbara a fost ambiţioasă şi a luptat pentru a duce o viaţă mai bună. Toul a mers bine până când a fost diagnosticată cu această boală incurabilă, moment în care femeia a declarat că toate eforturile ei par să fi fost în zadar, pentru că „parcă viaţa însăşi este cea care mă respinge”.

Barbara Grone înainte să moară    (Foto: Walter Schels)
Barbara Grone moartă    (Foto: Walter Schels)

Sursa: The Guardian