Home » D:News » Se va lăsa mâncat de viu de un anaconda, la televizor. Experimentul şocant al unui naturalist (VIDEO)

Se va lăsa mâncat de viu de un anaconda, la televizor. Experimentul şocant al unui naturalist (VIDEO)

Publicat: 07.11.2014
Se va lăsa mâncat de viu de un anaconda, la televizor. Experimentul şocant al unui naturalist (VIDEO)
Realizatorul de documentare despre natură Paul Rosolie se va lăsa mâncat de viu de un şarpe anaconda într-o emisiune a postului de televiziune Discovery, în timpul căreia naturalistul va purta un costum de protecţie conceput de el însuşi, informează dailymail.co.uk.

Un naturalist se va lăsa mâncat de viu de un anaconda, într-o emisiune a postului Discovery

 

În emisiunea „Eaten Alive”, realizatorul TV Paul Rosolie va purta un costum special şi se va lăsa înghiţit de viu de un anaconda, o specie de şerpi amazonieni care pot să ajungă la lungimi de peste 10 metri.

Această emisiune produsă de Discovery Channel, care va fi difuzată pe 7 decembrie, a generat deja numeroase critici în rândul militanţilor ecologişti, care au considerat că acea „cascadorie” a lui Paul Rosolie reprezintă „un abuz de cea mai joasă speţă comis asupra unui animal”.

Paul Rosolie, în vârstă de 26 de ani, a ţinut să contrazică acest punct de vedere prin intermediul unui mesaj publicat pe contul său de Twitter: „Dacă m-aţi cunoaşte, aţi şti deja că eu nu aş răni niciodată o fiinţă vie. Va trebui să priviţi emisiunea şi să vedeţi cum vor decurge lucrurile”.

Paul Rosolie, supranumit „Indiana Jones al Amazonului”, este un naturalist specializat în fauna amazoniană. Potrivit biografiei publicate pe site-ul său, naturalistul are experienţă şi în ceea ce priveşte fauna din alte regiuni ale Globului, precum India, Indonezia, Brazilia şi Peru.

Cu toate acestea, numeroşi internauţi au semnat deja o petiţie pe site-ul Change.org prin care au cerut postului Discovery să anuleze difuzarea emisiunii prezentate de Paul Rosolie.

„Acesta este un abuz de cea mai joasă speţă comis asupra unui animal, este un lucru absolut dezgustător şi ar putea să ducă la uciderea şarpelui – un exemplar adult de anaconda nu poate să înghită o pradă al cărei corp are un diametru echivalent cu lungimea umerilor unui bărbat adult”, se afirmă în acea petiţie.

Şerpii din specia anaconda se hrănesc de obicei cu porci sălbatici, căprioare, capibara şi caimani.

Şerpii constrictori precum anaconda şi pitonul îşi ucid prada prin sufocare înainte de a o înghiţi. Deşi există multe relatări, rămase neverificate, despre astfel de şerpi care au ucis oameni, jurnaliştii de la Daily Mail consideră că „este puţin probabil ca un bărbat adult şi complet dezvoltat fizic să fie atât de uşor înghiţit de un astfel de şarpe”.

Paul Rosolie, originar din statul american New Jersey, a ajuns pentru prima dată în jungla amazoniană din Peru la vârsta de 18 ani. El spune că sprijină programele de conservare şi protejare a naturii şi că nu este „un complice” al unui post TV care doreşte să crească audienţa emisiunilor sale.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase