Home » D:News » Arheologii au descoperit un schelet în mormântul din Amphipolis (Galerie FOTO)

Arheologii au descoperit un schelet în mormântul din Amphipolis (Galerie FOTO)

Publicat: 13.11.2014
Arheologii care fac săpături la mormântul antic din Amphipolis, în nordul Greciei, au descoperit un schelet foarte bine conservat.

Katerina Peristeri, şefa echipei de arheologi, spune că acest schelet aparţine probabil unui general.

Având în vedere dimensiunea mormântului şi luxul cu care a fost dotat, aici se află cu siguranţă o persoană foarte importantă.

Un om de rând nu şi-ar fi permis niciodată să construiască un asemenea mormânt.

Locul unde a fost găsit sicriul de lemn cu scheletul    (Foto: Ministerul Culturii din Grecia)Locul unde a fost găsit sicriul de lemn cu scheletul

În luna august, premierul grec Antonis Samaras a vizitat situl arheologic şi a declarat că descoperirea este extrem de importantă.

De la bun început, arheologii au anunţat că în acest mormânt a fost îngropat probabil un militar de renume sau o rudă a lui Alexandru Macedon.

Schiţă cu interiorul mormântului    Schiţă cu interiorul mormântului

Situl datează din secolul al IV-lea î.e.n., când Amphipolis era un oraş important al regatului macedonean. Localitatea se află la aproximativ 100 km est de oraşul Salonic.

Scheletul descoperit recent a fost găsit într-un sicriu de lemn, sub o placă de calcar, în a treia cameră din complexul funerar, care are o lungime de 3,23 metri, o lăţime de 1,56 metri şi o înălţime de 1,8 metri.

Mozaicul de pe podeaua unei camere funerare    (Foto: Ministerul Culturii din Grecia)Mozaicul de pe podeaua unei camere funerare

Bărbatul îngropat aici purta un coif decorat cu sticlă, fier şi bronz. Rămăşilele vor fi analizate de experţi.

O altă schiţă realizată de arheologi    O altă schiţă realizată de arheologi

În complexul funerar s-au descoperit până acum statuia de piatră a unui leu, doi sfincşi, două cariatide şi o podea de mozaic care înfăţişează răpirea Persefonei de către Hades.

Sursa: BBC News

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase