Home » D:News » 4 mituri despre detoxifierea cu sucuri. De ce nu este recomandată de nutriţionişti?

4 mituri despre detoxifierea cu sucuri. De ce nu este recomandată de nutriţionişti?

Publicat: 18.11.2014
4 mituri despre detoxifierea cu sucuri. De ce nu este recomandată de nutriţionişti?
Consumarea sucurilor naturale este benefică pentru organism, dar este mai bine să mâncăm fructele şi legumele întregi, pentru că multe vitamine, fibre şi minerale se găsesc doar în coaja şi în pulpa lor.

Nutriţioniştii avertizează că detoxifierea cu sucuri poate fi chiar periculoasă. În cadrul unei diete de acest fel, nu este consumată deloc hrană solidă, dar se bea apă foarte multă, plus câte jumătate de litru de suc natural la câteva ore, timp de 3-5 zile.

Sucurile care sunt folosite pentru detoxifiere nu se cumpără de obicei din magazin, ci se fac acasă, cu ajutorul unui storcător sau blender.

De obicei, paharele de suc conţin un amestec din mai multe fructe şi legume, inclusiv castravete, spanac, salată verde sau varză kale.

Deseori, această dietă este recomandată pentru detoxifierea organismului, după perioadele de abuz culinar sau pentru slăbit.

Joy Dubost, dieteticiană din Washington, spune că această dietă, care include doar lichide, nu este deloc sănătoasă.

Iată 4 mituri despre sucuri, pe care Joy le contrazice:

1. Corpul nostru are nevoie de detoxifiere pentru a fi sănătos. În realitate, organismul nostru se poate curăţa singur, prin acţiunea ficatului şi a rinichilor. Aceste organe pot elimina singure toxinele dăunătoare, prin urmare nu este obligatoriu să urmăm din când în când o dietă pentru detoxifiere.

2. Dieta cu sucuri este foarte sănătoasă. Joy spune că în primele zile corpul nostru va consuma depozitele de glicogen pentru a obţine energie. Consumarea glicogenului duce la eliminarea apei din organism, astfel că pe cântar vom pierde repede câteva kilograme.

Dar apoi vor apărea efectele negative ale dietei: lipsă de energie, durere de cap, tremurături din cauza glicemiei foarte scăzute. Totodată, lipsa de fibre va duce în timp la constipaţie. În plus, la scurt timp după ce se revine la o dietă normală, kilogramele pierdute se vor pune la loc foarte repede.

3. Dieta ajută la slăbit. Pe termen lung, dieta cu sucuri nu este o soluţie bună pentru slăbit, spune Dubost. După eliminarea apei din organism se observă o scădere în greutate, dar apoi kilogramele se vor pune la loc.

Slăbirea duce şi la pierderea de masă musculară, ceea ce nu este deloc indicat. Ideea unui regim este eliminarea grăsimii, nu a masei musculare. Asta nu este posibil în dieta cu sucuri, pentru că ea este săracă în proteine şi calorii şi nu asigură energia necesară unui program de exerciţii fizice.

4. Dieta este bună, pentru că multe vedete o recomandă. Deseori, vedetele recurg la această dietă ca să slăbească foarte repede. Într-adevăr, efectele pe termen scurt sunt remarcabile, dar pe termen lung o asemenea dietă nu are efect, fiind chiar contraindicată.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase