Home » D:News » Picioare mai suple, talie mai zveltă: ce aliment ne oferă aceste beneficii?

Picioare mai suple, talie mai zveltă: ce aliment ne oferă aceste beneficii?

Mihaela Stanescu 01.10.2015
Picioare mai suple, talie mai zveltă: ce aliment ne oferă aceste beneficii?
Consumul zilnic a aproximativ 40 g de migdale are numeroase beneficii pentru sănătate şi frumuseţe, arată un studiu recent: reduce volumul grăsimii de pe picioare şi din jurul taliei şi micşorează nivelul colesterolului, reducând astfel riscul bolilor de inimă.

Studiul, finanţat de către Almond Board of California, a fost realizat la Pennsylvania State University, unde cercetătorii au comparat, timp de 12 săptămâni, dietele a 52 de adulţi de vârstă mijlocie, care erau supraponderali şi aveau colesterolul mărit. Rezultatele au fost publicate în Journal of the American Heart Association.

Jumătate dintre subiecţi au mâncat zilnic, ca parte a alimentaţiei lor, o brioşă cu banane, iar celalaltă jumătate a consumat, în locul brioşei, 42 grame de migdale. 

În ciuda faptului că nu s-a constatat nicio diferenţă între cele două grupuri ceea ce priveşte greutatea, cercetătorii au observat totuşi că, la participanţii care consumaseră migdale, scăzuse semnificativ circumferinţa taliei şi cantitatea de grăsime de la nivelul abdomenului şi al picioarelor 

De asemenea, consumul de migdale a dus la scăderea nivelului de colesterol din sânge, reducând astfel riscul bolilor de inimă.

42 g de migdale conţin 160 de calorii şi furnizează organismului proteine, fibre, vitamine , minerale şi grăsimi sănătoase. 

Sursa: Mail Online