Home » D:News » Ce efect are marijuana asupra performanţei sportivilor?

Ce efect are marijuana asupra performanţei sportivilor?

Ce efect are marijuana asupra performanţei sportivilor?
Publicat: 24.01.2015
Marijuana are un efect pozitiv asupra performanţelor sportive, susţin mai mulţi antrenori şi atleţi, care spun că antrenamentul după consumarea acestui drog este mai eficient.

Clifford Drusinsky, atlet care deţine o sală de gimnastică în Colorado, spune că el organizează şedinţe de antrenament la care se consumă marijuana.

Drusinsky a declarat pentru publicaţia Mens Journal că acest drog îl relaxează şi îl ajută să se controleze mai bine, să mediteze.

După ce drogul îşi face efectul, el se poate antrena mai eficient, mai bine.

Efectul este deosebit mai ales în cazul schiorilor. Gordy Megroz a încercat efectul marijuanei şi spune că îl face să se simtă invincibil şi are curaj să se aventureze pe pantele mai abrupte, pentru că nu mai simte frica.

Desigur, în cazul unor schiori mai puţin experimentaţi, acest lucru poate duce la decizii riscante.

Keith Humphreys, profesor de medicină la Stanford, spune că acest efect se datorează faptului că substanţa cannabinol, din marijuana, ajunge la receptorii din creier şi reduce anxietatea. Apoi, o reacţie naturală este creşterea agresivităţii.

Un test la care a participat Megroz arată că, după ce a fumat marijuana, a rezistat mai mult cu 30 de secunde la o alergare dificilă pe banda înclinată, ceea ce este o îmbunătăţire semnificativă.

În cazul cicliştilor montani, rezultatele nu sunt la fel de bune. Marijuana duce la o estimare greşită a vitezei reale, ceea ce poate provoca accidente.

Deocamdată, efectele marijuanei asupra sportivilor nu au fost studiate ştiinţific îndeajuns. În prezent, marijuana este considerată un drog de risc, dar pe măsură ce mai multe state vor aproba folosirea ei în scop medical, cercetările pe voluntari umani vor fi mult mai uşor de realizat.

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase