Prima pagină D:News

Cele 5 avantaje nebănuite ale bărbaţilor scunzi

Redactia Descopera.ro | 02.06.2015 | ● Vizualizări: 4455
Cele 5 avantaje nebănuite ale bărbaţilor scunzi     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

De cele mai multe ori, femeile preferă bărbaţii mai înalţi, care sunt consideraţi mai puternici, mai sănătoşi şi care pot oferi partereneri lor mai multă siguranţă. Această atracţie este explicată din punctul de vedere al evoluţiei speciei noastre, dar acum cercetătorii au descoperit câteva avantaje nebănuite ale bărbaţilor mai scunzi, de care femeile ar trebui să ţină cont.

1. Un prim avantaj este fidelitatea mai mare a bărbaţilor scunzi. Ei au mai puţin tendinţa de a fi infideli partenerei şi se dedică mai serios unei relaţii.

Un studiu realizat de Universitatea din New York arată că bărbaţii care au o înălţime sub 1,70 metri au o rată a divorţului mult mai mică, de doar 32%, comparativ cu bărbaţii înalţi. În plus, ei împart cu soţia treburile casnice, pentru care dedică peste 8 ore în fiecare săptămână.

2. Stabilitatea financiară. Comparativ cu partenerele lor, bărbaţii scunzi se bucură de obicei de o stabilitate financiară mai mare. Prin urmare, aceştia compensează printr-un venit mai mare dezavantajul înălţimii, oferind partenerelor o siguranţă materială mai mare.

3. Bărbaţii scunzi trăiesc mai mult. Un studiu publicat în revista PLOS ONE arată că bărbaţii scunzi au mai multe şanse să aibă gena protectoare FOXO3, care asigură longevitate. Gena reglează nivelul de insulină, distruge tumorile şi protejează celulele de stresul oxidativ.

4. Spre deosebire de femei, pentru bărbaţi contează mai puţin înălţimea partenerei. Ambele sexe preferă relaţiile în care bărbatul este mai înalt ca femeia.

Cu toate acestea, bărbaţii scunzi acordă mai puţină atenţie problemei legate de înălţime şi nu au avea nimic împotrivă în cazul relaţiei cu o femeie mai înaltă ca ei.

5. Nu în ultimul rând, bărbaţii scunzi fac sex mai des. Un studiu publicat în Journal of Sexual Medicine a demonstrat că bărbaţii care au o înălţime sub 1,70 metri fac sex mult mai des comparativ cu bărbaţii mai înalţi.

Sursa: Medical Daily