Home » D:News » A pilotat elicoptere şi a ajuns pe linia frontului în războiul din Afganistan. Acum, Prinţul Harry se retrage din Armată

A pilotat elicoptere şi a ajuns pe linia frontului în războiul din Afganistan. Acum, Prinţul Harry se retrage din Armată

Publicat: 18.03.2015
Prinţul Harry, al patrulea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, va părăsi armata britanică în iunie, după zece ani de activitate militară, a anunţat marţi Palatul Kensington, relatează BBC News Online.

Prinţul Harry, în vârstă de 30 de ani, a recunoscut că îi este greu să renunţe la activitatea militară, potrivit palatului Kensington. Potrivit prinţului, anii petrecuţi în armată îi vor rămâne în memorie toată viaţa.

El a participat la două misiuni în Afganistan în calitate de copilot pe un elicopter de luptă.

FOTO: John Stillwell/Mediafax Foto/AP    FOTO: John Stillwell/Mediafax Foto/AP

Înainte de a-şi încheia activitatea militară însă, prinţul Harry se va antrena cu militarii australieni în aprilie, au declarat marţi oficiali citaţi de Associated Press. Căpitanul Harry Wales, aşa cum este cunoscut el în armata britanică, se va antrena cu militarii australieni în oraşele Sydney, Darwin şi Perth, a declarat şeful forţelor de apărare australiene Mark Binskin.

Sursă: YouTube

Turul australian este o extindere a serviciului militar obişnuit al prinţului în armata britanică, a declarat el.

Prinţul Harry va participa, de asemenea, la comemorarea a 100 de ani de la campania Gallipoli din Primul Război Mondial din Turcia la 25 aprilie. Într-un comunicat care confirmă că prinţul va renunţa la cariera militară în iunie, Harry precizează că decizia a fost grea, dar s-a declarat emoţionat în legătură cu viitorul.

FOTO: John Stillwell/Mediafax Foto/AP    FOTO: John Stillwell/Mediafax Foto/AP

Neil James, directorul executiv al centrului de reflecţie Australian Defense Association, a declarat că prinţul ar putea fi ataşat unui escadron de elicoptere de recunoaştere în oraşul nordic Darwin şi posibil unei unităţi aeriene de sprijinre a unui regiment de comando la Sydney. Oraşul Perth de pe coasta de vest este sediul Regimentului Special al Forţelor Aeriene care foloseşte elicoptere în exerciţiile de antrenament, a precizat James. Darwin este şi o zonă de antrenament pentru puşcaşii marini americani şi baza regimentului de infanterie aborigen cunoscut ca NORFORCE.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase