Home » D:News » Acces gratuit în Cazinoul din Sinaia, la doi ani de la intrarea clădirii în circuitul turistic

Acces gratuit în Cazinoul din Sinaia, la doi ani de la intrarea clădirii în circuitul turistic

Acces gratuit în Cazinoul din Sinaia, la doi ani de la intrarea clădirii în circuitul turistic
Publicat: 23.04.2015
Accesul vizitatorilor în Cazinoul din Sinaia, monument istoric construit în urmă cu peste o sută de ani, va fi gratuit, sâmbătă, între orele 13.00 şi 18.00, la împlinirea a doi ani de la intrarea clădirii în circuitul turistic, cu aceasză ocazie urmând să fie organizate două expoziţii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Primăria Sinaia, se împlinesc doi ani de la intrarea în circuitul turistic a Cazinoului din Sinaia, în prezent cel mai important centru de conferinţe de pe Valea Prahovei, astfel că sâmbătă accesul vizitatorilor va fi gratuit.

Astfel, începând cu ora 11.00, în incinta Galeriei de artă a Cazinoului va fi prezentată o retrospectivă a celor mai importante activităţi desfăşurate aici începând din 1912, de când a fost deschis şi până în prezent.

Tot sâmbătă, vor fi prezentate două expoziţii, una cu picturile şi sculpturile care fac parte din pinacoteca din incinta Cazinoului, şi una de fotografie.

De asemenea, începând de la ora 13.00 şi până la ora 18.00, Cazinoul îşi deschide porţile, turiştii putând face gratuit turul clădirii.

Cazinoul din Sinaia, imobil aflat în administrarea autorităţilor locale, a fost integrat în circuitul turistic în urmă cu doi ani şi de atunci peste 25.000 de turişti români şi străini au vizitat clădirea.

Cazinoul este situat în parcul „Dimitrie Ghica” şi a fost construit la iniţiativa lui Carol I.

Cazinoul l-a avut ca prim acţionar pe baronul de Marcay, acţionar al cazinoului din Monte Carlo, după arhitectura căruia a fost construit şi cel din Sinaia.

Cazinoul din Sinaia este folosit ca şi centru de conferinţe, clădirea găzduind, de asemenea, expoziţii, lansări de carte şi spectacole de teatru.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase