Home » D:News » Cauza principală pentru care au dispărut mamuţii

Cauza principală pentru care au dispărut mamuţii

Publicat: 27.07.2015
Cauza principală pentru care au dispărut mamuţii
O încălzire globală bruscă, similară celei care are loc în prezent, a fost una din principalele motive ale extincţiei masive a mamuţilor, potrivit unui studiu publicat vineri de o universitate australiană şi preluat de EFE.

Cercetătorii care au utilizat tehnici avansate de analiză a ADN sunt de acord că o serie de evenimente care s-au derulat rapid într-o perioadă scurtă de timp au împins Terra spre o încălzire globală care a dus la dispariţia acestor mamifere uriaşe.

„Această încălzire bruscă a avut un impact profund asupra climei care suferit schimbări privind precipitaţii globale şi vegetaţia”, notează într-un comunicat, şeful cercetării, Alan Cooper, profesor la Universitatea din Adelaida.

Experţii resping astfel posibilitatea extincţiei din cauza frigului şi a prezenţei oamenilor, deşi aceştia au jucat un rol important. „Apariţia fiinţelor umane a dat lovitura de graţie unei populaţii de mamuţi aflat deja sub presiune”, avertizează expertul.

Cercetătorii trag un semnal de alarmă cu privire la activităţile umane în actualul proces de încălzire globală şi la viitoarelor sale repercusiuni asupra unei extincţii moderne.

Mamuţii au populat cu precădere America de Nord de la apariţia lor în Miocenul târziu şi până la extincţia lor finală în Pleistocen, în urmă cu 11.000 de ani.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase