Home » D:News » Cercetătorii italieni au creat „super-spaghetele” sănătoase

Cercetătorii italieni au creat „super-spaghetele” sănătoase

Cercetătorii italieni au creat „super-spaghetele” sănătoase
Publicat: 08.08.2015
Două universităţi italiene, în colaborare cu Universitatea din Granada (Spania), au creat "super-spaghetele" cu mai multe fibre şi proteine decât pastele obişnuite, care, susţin ei, sunt mult mai sănătoase, relatează EFE.

Universitatea din Granada (Spania) a informat într-un comunicat că aceste super-spaghete rezultate din paste îmbogăţite ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare fiind elaborate din făină funcţională. Studiul a fost publicat parţial de revista Food Research International.

Cercetătorii au încercat să demonstreze cum se poate obţine cu noile tehnologii o făină funcţională folosind grâu integral şi evita astfel formarea de subproduse în procesul de măcinare. Cercetătorul şef, Ana María Gómez Caravaca, a explicat că procedura folosită la obţinerea acestei făini permite divizarea produsului măcinat în diferite fracţiuni fără să-i altereze proprietăţile.

Aceste fracţiuni au diferite caracteristici chimice şi sunt utilizate în funcţie de produsul final care se doreşte să fie obţinut, a precizat Gómez. Cercetările au permis obţinerea a două fracţiuni, una bogată în compuşi antioxidanţi şi fibra solubilă şi alta bogată în proteine.

„Comparând produsul final obţinut cu produsele deja prezente pe piaţă, am observat că pastele noastre sunt mai bogate în beta-glucan”, a explicat autoarea principală a studiului care a precizat că aceste „super-spaghete” pot reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Rezultatele obţinute până acum au determinat două companii italiene să lanseze o nouă linie de paste utilizând aceste fracţiuni de făină clasificată. Noile produse permit ca la o singură masă să se consume 70 % din doza de beta-glucan recomandată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

Sursă: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase