Home » D:News » Primul maraton de alergat în cosmos. „Voi alerga împreună cu cei de pe Pământ!” FOTO+VIDEO

Primul maraton de alergat în cosmos. „Voi alerga împreună cu cei de pe Pământ!” FOTO+VIDEO

Publicat: 07.12.2015
Astronautul britanic, Tim Peake, a declarat că, pe lângă faptul că se pregăteşte să pornească spre ISS, va alerga în cosmos şi o distanţă întreagă a maratonului londonez de 42 de km, care va avea loc în luna aprilie a anului 2016.
Potrivit Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), proiectul lui Peake e primul maraton din istorie, iar traseul va fi parcurs în condiţiile lipsei de gravitaţie. Pentru aceasta, astronautul va folosi o bandă de alergat COLBERT (Combined Operational Load Bearing External Resistance Treadmill). Această bandă este folosită de membrii echipei de pe ISS pentru a se antrena în condiţii cosmice. Picioarele alergătorului se fixează pe bandă cu ajutorul unor curele elastice. 
 
Sursa foto: esa.int
 
Instalaţia COLBERT se aseamănă cu un rucsac cu bretele şi, după 40 de minute de funcţionare, „purtarea acestuia” devine incomodă, potrivit spuselor lui Tim Peake.
 
Potrivit ESA, Tim Peak a mai alergat pe Pământ acest maraton în 1999, iar timpul lui a fost de 3 ore, 18 minute şi 50 de secunde.  Astronautul nu va încerca să-şi îmbunătăţească rezultatul pentru a nu avea probleme de sănătate. 
 
 
„Mi-am stabilit drept obiectiv să alerg cursa într-un timp de aproximativ 3 ore şi 30 minute până la 4 ore”, a declarat astronautul. Cel mai interesant, după părerea lui Tim Peake, va fi faptul că în timp ce el va alerga în spaţiu, prin intermediul unui iPad va vedea imagini în direct cu maratonul de la Londra. „Voi alerga împreună cu cei de pe Pământ!”, afirmă bucuros Tim Peake.
 
La Maratonul de la Londra participă aproximativ 30.000 de persoane. Alergatorii parcurg o distanţa totală de 42 km 195 m. 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase