Home » D:News » Descoperire surprinzătoare despre femeile tatuate

Descoperire surprinzătoare despre femeile tatuate

Publicat: 12.12.2015
Descoperire surprinzătoare despre femeile tatuate
Totodată, acestea au şanse mai mari să comită acte de suicid.

Conform unui studiu realizat de sociologi ai Universităţii din Texas, SUA, ritualul tatuării pielii ar servi drept terapie pentru femeile tinere care au trecut prin traume emoţionale. Totodată, acestea sunt expuse unui risc mai mare de a se sinucide, deşi rezultatele cercetărilor au arătat că fetele tatuate dădeau dovadă de o încredere de sine mai mare decât cele care nu aveau tatuaje.

Pentru a realiza acest experiment, sociologii conduşi de profesorul Jerome Koch au analizat 2.395 de studenţi din cadrul a şase universităţi americane. 82% dintre aceştia aveau o vârstă cuprinsă între 18 şi 20 de ani, 67% aparţineau rasei caucaziene, iar 59% dintre subiecţi erau de sex feminin. Cercetătorii au făcut observaţii asupra tatuajelor pe care studenţii le aveau, analizând totodată nivelul de depresie, rata de intenţii suicidale, dar şi capacitatea fiecăruia de a se încrede în propriile forţe.

Rezultatele apărute în urma realizării acestui studiu au fost impresionate. „Am descoperit faptul că femeile au mai puţină încredere în ele însele decât bărbaţii. Studentele analizate erau supuse unui risc crescut de depresie, dar şi posibilităţii de a comite acte de suicid. Am avut surpriza să descoperim că fetele având patru sau mai multe tatuaje erau mult mai încrezătoare în propriile forţe”, a declarat Jerome Koch.

În mod contrar, se pare că băieţii tatuaţi sunt mult mai expuşi riscului de a se sinucide. De exemplu, în anul 2013, 77,9% dintre cei care şi-au pus capăt zilelor erau bărbaţi, iar 22,1% erau femei.

Sursa: medicaldaily.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase