Avertismentul lui Elon Musk, fondatorul SpaceX: ”Faceţi asta înainte de Al Treilea Război Mondial”

16 12. 2015, 09:05

Musk, ale cărui ambiţii sunt de a trimite oameni pe Marte prin intermediul proiectului SpaceX, se teme că un război i-ar putea strica planurile de colonizare a planetei roşii şi ar opri şi avansul tehnologic.

Într-un interviu acordat revistei GQ, acesta a declarat că o misiune pe Marte ar putea fi trimisă în următorii 10 – 15 ani şi că este important să se asigure supravieţuirea pe termen lung a omenirii, prin înfiinţarea unei colonii pe planeta roşie.

”Trebuie să recunoaştem că există, cu siguranţă, posibilitatea unui Al Treilea Război Mondial şi, în cazul în care s-ar produce, ar fi mai rău decât tot ce s-a întâmplat până acum. Să spunem că sunt folosite arme nucleare. Ar putea exista o mişcare socială foarte puternică care este împotriva tehnologiei. Mai este şi o creştere a extremismului religios. Vreau să spun, adică, ISIS chiar creşte?”, a afirmat acesta.

Elon Musk va anunţa la începutul anului viitor planurile lui mai detaliate în ceea ce priveşte colonizarea planetei Marte. El a reamintit şi o ideea pe care a lansat-o în trecut şi care a stârnit numeroase controverse: Marte ar putea fi mai locuibilă în urma folosirii unor „impulsuri nucleare” în atmosfera superioară pentru a încălzi planeta. Citeşte aici mai multe despre această idee a lui.

Sursa: Sky News