Home » D:News » Volanul maşinii poate deveni istorie. O companie îşi dotează automobilele cu aplicaţii care permit şofatul numai prin gesturi. Maşina va fi prezentată în 2016. FOTO

Volanul maşinii poate deveni istorie. O companie îşi dotează automobilele cu aplicaţii care permit şofatul numai prin gesturi. Maşina va fi prezentată în 2016. FOTO

Publicat: 30.12.2015
Această opţiune nouă permite conducătorilor auto să execute comenzi numai prin glisarea unui ecran din faţă cu degetele .
În acest an, BMW a adăugat opţiunea Gesture Control la noul sedan de lux 7.
 
Potrivit BMW, AirTouch este o inovaţie care permite afişarea într-un vehicul a unui ecran care va fi asemănător cu un ecran tactil, numai că-i va permite conducătorului să opereze cu el fără a fi nevoie de a-i atinge suprafaţa.
 
„Această caracteristică împuterniceşte controlul intuitiv al funcţiilor de divertisment, de navigaţie şi de comunicaţii, utilizând gesturi simple făcute cu o mână”, a declarat reprezentantul companiei BMW. 
 
 
Tehnologia înţelege care măsuri de selecţie şi de control urmează să fie solicitate şi le afişează în avans, fapt care-i permite şoferului să rămână concentrat pe drum. AirTouch utilizează senzori care sunt instalaţi chiar deasupra bordului şi în interior. Ei monitorizează atât şoferii, cât şi mişcările de mână ale pasagerilor.
 
 
Acesta este un progres semnificativ în comparaţie cu controlul gestual, care poate recunoaşte doar comenzi simple. AirTouch are, de asemenea, un buton ascuns care se află pe marginea volanului.
 
BMW a declarat că această tehnologie va fi prezentată la demonstraţia Electronicelor de Consum 2016 de la începutul lunii ianuarie.
 
Sursa: Mail Online
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase