Home » D:News » Autorităţile din New York au aprobat un proiect inedit şi foarte util. Ce se va întâmpla în toate cabinele telefonice de pe străzi?

Autorităţile din New York au aprobat un proiect inedit şi foarte util. Ce se va întâmpla în toate cabinele telefonice de pe străzi?

Autorităţile din New York au aprobat un proiect inedit şi foarte util. Ce se va întâmpla în toate cabinele telefonice de pe străzi?
Publicat: 06.01.2016
Investiţia este aproximată la nu mai puţin de 200 de milioane de dolari

Autorităţile metropolei americane New York au aprobat implementarea unui proiect inedit, care va îmbunătăţi modul de viaţă al locuitorilor urbei. Este vorba de de cea mai vastă reţea WiFi introdusă până acum pe străzile unui oraş

Proiectul a fost conceput de specialiştii unui consorţiu, din care face parte şi compania Google. Conexiunea propriu-zisă va fi asigurată, însă, de Link NYC, prin intermediul unei reţele formate din 7500 de spot-uri wireless, localizate în fostele cabine telefonice de pe străzile newyorkeze. Furnizorul promite o viteză de internet de până la un 1GB/s.

Primele terminale, denumite Link kiosk, vor fi inaugurate pe 5 ianuarie, pe Third Avenue. Staţiile vor avea forma unor turnuri cu o înălţime de circa 2,7 metri şi vor fi conectate prin cabluri de fibră optică, care vor înlocui vechea reţea de cabluri realizate din cupru. La fiecare terminal vor fi disponibile câte un telefon hands-free, o tabletă şi două monitoare, pe care vor rula reclame. Spaţiul publicitar va fi închiriat pentru a finanţa mentenanţa sistemului WiFi.

Primii curioşi sunt invitaţi să descopere noua tehnologie la sfârşitul acestei luni. De-abia în iulie, serviciul va fi disponibil în toate cele 5 cartiere principale ale oraşului, până atunci urmând să fie amplasate nu mai puţin de 500 de staţii.

Consorţiul american urmează să investească peste 200 de milioane de dolari în realizarea reţelei WiFi din New York. Investiţia ar urma să fie recuperată pe parcursul a 8 ani. În tot acest timp, companiile implicate îşi vor recupera banii  prin închirierea spaţiilor publicitare amplasate în cadrul terminalelor.

Serviciul a fost conceput pentru a oferi internet de mare viteză atât locuitorilor New York-ului, cât şi turiştilor care vizitează acest oraş. Mai mult decât atât, nu doar cei care parcurg străzile metropolei vor putea beneficia de WiFi gratuit, ci şi împătimiţii internetului care locuiesc în imediata vecinătate a spot-urilor wireless.

Sursa: Financial Times

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase