Home » D:News » Un cunoscut regizor american se va deplasa în spaţiul cosmic pentru a realiza un documentar despre cursa lansării unui robot pe lună

Un cunoscut regizor american se va deplasa în spaţiul cosmic pentru a realiza un documentar despre cursa lansării unui robot pe lună

Un cunoscut regizor american se va deplasa în spaţiul cosmic pentru a realiza un documentar despre cursa lansării unui robot pe lună
Publicat: 05.03.2016
În cursul misiunii, un robot spaţial va explora suprafaţa Lunii şi va transmite fotografii şi imagini video pe Pământ

Documentarul realizat de J.J. Abrams va include 9 episoade, fiind intitulat „Moon Shot”. În documentar va fi prezentată povestea celor 16 echipe care concurează în competiţia Google Lunar XPRIZE, dotată cu premii în valoare de 30 de milioane de dolari.

În cursul misiunii, un robot spaţial va explora suprafaţa Lunii şi va transmite fotografii şi imagini video pe Pământ, potrivit TheWrap.com.

Concursul trebuie încheiat până în 2017. Premiera documentarului, în care Abrams va fi producător executiv, va avea loc pe 15 martie, pe Google Play, şi pe 17 martie, pe YouTube.com.

Din echipa care va filma documentarul mai fac parte regizorul nominalizat la Oscar Orlando von Einsiedel şi Agenţia Epic Digital, specializată în design grafic şi comunicare vizuală.

Google Lunar X Prize (numit şi Moon 2.0) este o competiţie internaţională organizată de Fundaţia XPRIZE şi sponsorizată de Google care are ca scop construirea unui robot spaţial pentru a cerceta Luna, capabil să aselenizeze, să se deplaseze 500 de metri pe suprafaţa Lunii şi să transmită imagini şi anumite date de ordin ştiinţific.

Intenţia Google este de a trimite o navă spaţială pe Lună înainte de NASA, care plănuieşte să pună în aplicare un astfel de proiect în jurul anului 2020.

Sursa: mediafax.ro

Vă mai recomandăm şi: O dublă campioană olimpică îşi va dona creierul. Organul va fi folosit în scop ştiinţific

                           Culoarea hainelor pe care le purtăm ne influenţează starea de spirit. Experimentul INEDIT la care au luat parte cinci femei   

                              Efectul DĂUNĂTOR pe care îl poate produce un mariaj nereuşit. Sunt afectaţi AMBII parteneri

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase