Home » D:News » Cât trebuie să mergi pe jos ca să slăbeşti

Cât trebuie să mergi pe jos ca să slăbeşti

Cât trebuie să mergi pe jos ca să slăbeşti
Publicat: 07.03.2016
Auzim des că degeaba ţinem dietă dacă nu facem mişcare, prin urmare ne hotărâm să încercăm să mergem mai des pe jos. Iată cât ar trebui să mergi pentru a vedea efectele mişcarii asupra corpului.

Mersul poate fi o variantă foarte bună pentru a slăbi sănătos fără prea mult efort fizic, însă părerile sunt împărţite cu privire la cât ar trebui să mergem pentru a începe să dăm jos kilogramele. Unii specialişti spun că este nevoie de 20.000 de paşi pentru a avea rezultate, în timp ce alţii susţin că acest lucru ţine de greutatea fiecăreia dintre noi.

Iată câteva ponturi despre cât şi cum trebuie să mergi pe jos ca să slăbeşti.

Trainerul David Jeanty, care antrenează la o sală celebră din New York este de părere că atât greutatea corporală, cât şi ritmul tău vor determina numărul de paşi pe care trebuie să-i faci într-o zi ca să slăbeşti şi să arzi un anumit număr de calorii. ”Dacă arzi mai multe calorii decât consumi, atunci vor începe să se vadă rezultatele. Dacă la 1,5 kilometri faci 2.000 de paşi, arzi 100 de calorii. 500 de grame înseamnă 3.500 de calorii, aşadar, ca să dai jos jumătate de kilogram pe săptămână ai nevoie de un deficit de 500 de calorii zilnic.

Teoretic, ai nevoie de 10.000 de paşi ca să slăbeşti, acesta fiind ritmul recomandat de orice antrenor. Însă mai sunt şi alte lucruri de luat în seamă atunci când vrei să slăbeşti făcând acest tip de mişcare.

Instructorul Jason Tran ne sfătuieşte să mergem la pas iute timp de 50 de minute pentru a arde 200 de calorii. Art Waltman, director of fiziologie la Universitatea din Virginia susţine că există o legătură între intensitatea exerciţiilor şi hormonii care ard grăsimile. Aşadar, dacă ritmul în care mergi este mai intens există posibilitatea să eliberezi mult mai mulţi astfel de hormoni, scrie unica.ro.

Nu trebuie să mergi ca la maraton ca să slăbeşti, însă trebuie să mergi un pic mai repede decât o faci de obicei. Şi nu uita că fiecare pas contează.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase