Prima pagină D:News

Proiectul SECRET pe care chinezii îl derulează în Argentina. Ce se află dincolo de ''staţia spaţială''? VIDEO

Marina Manastîrlî 03.22.2016 | ● Vizualizări: 13228
Sursa foto: armyrecognition.com     + zoom
Galerie foto (3)

Relaţiile dintre cele două ţări s-ar fi tensionat, însă, după ce Macri i-a luat locul Cristinei Fernandez de Kirchner la preşedinţia Argentinei.

O ''staţie spaţială'' chineză secretă construită în regiunea Patagonia, din Argentina, ar putea fi finalizată până la sfârşitul acestui an.

În urmă cu patru ani, liderii celor două ţări au ajuns la o înţelegere pentru a construi "Deep Spatial Station”. Ţările s-au înţeles despre construcţia "staţiei la sol, în emisfera sudică", pentru a sprijini programul de "explorare a lunii şi alte activităţi spaţiale".

Dar, există suspiciuni că baza se va concentra mai mult pe explorarea militară a spaţiului cosmic.

Potrivit Latino Fox News, noul preşedinte al Argentinei, Maurico Macri, a promis să facă publice "clauzele secrete" care au fost adăugate acordului.

Sursa foto: armyrecognition.com

"Acest acord va permite Chinei să pună la dispoziţie... o staţie la sol, în emisfera sudică, pentru a sprijini programul de explorare a lunii şi alte activităţi spaţiale. Pe de altă parte, Argentina va împărtăşi utilizarea instalaţiilor în beneficiul propriului său program spaţial", se arată într-un e-mail trimis, cu trei ani în urmă, de la ambasada Argentinei la Beijing către instituţiile media.

Analistul politic Rosendo Fraga, directorul firmei de consultanţă New Majority, a declarat pentru BBC că baza ar fi folosită de armata chineză.

Oficialii din China au declarat că instalaţia ar fi "în totalitate civilă şi nu este operată de către personalul militar".

Potrivit dailymail.co.uk, frumoasa regiune Patagonia ar putea fi locul perfect pentru o asemenea staţie deoarece are întinderi plate, dar poate fi accesată în continuare prin multe drumuri.

Relaţiile dintre cele două ţări s-ar fi tensionat, însă, după ce Macri i-a luat locul Cristinei Fernandez de Kirchner la preşedinţia Argentinei.

La începutul acestei săptămâni, marina Argentinei a scufundat o navă de pescuit chineză. Argumentul este că nava chineză ar fi acţionat ilegal în apele internaţionale.

Patagonia. Sursa foto: mindswand.wordpress.com

Argentina mai are o altă staţie spaţială în provincia Mendoza, care a fost construită de Agenţia Spaţială Europeană.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole:

Chinezii deschid cea mai mare fabrică de clonare din lume: ''Vom crea, prin clonare, câte 100.000 pe an''