Prima pagină D:News

Postul Paştelui. 5 idei pentru un mic dejun copios

Redactia Descopera.ro | 04.04.2016 | ● Vizualizări: 1554

Postul Paştelui poate reprezenta o adevărată provocare din punct de vedere alimentar, dar şi o şansă de a încerca să mâncăm mai sănătos.

Pentru ce să optezi dacă vrei să ai o alimentaţie sănătoasă şi fără multă pâine atunci când nu vrei să mănânci de dulce?
 
Iată cinci idei pentru a avea un mic dejun de post care să-ţi ţină de foame:
 
1. Toast cu pastă de năut şi avocado
 
Două felii de pâine integrală prăjită şi unsă cu hummus este o variantă excelentă pentru micul dejun, năutul conţinând proteine, iar pâinea asigurând fibre şi carbohidraţi. Dacă adaugi şi câteva felii de avocado, vei beneficia din plin de grăsimile sănătoase de care creierul şi inima au nevoie pentru o funcţionare armonioasă.
 
2. Cereale integrale cu lapte vegetal
 
Poţi să optezi pentru un terci din fulgi de ovăz fiert în apă pe care să-l combini cu diverse seminţe, nuci, fructe proaspete sau uscate. Fulgii de ovăz îi poţi combina cu seminţe de chia, seminţe de dovleac, stafide, goji, peste care torni puţin lapte vegetal, ornând totul cu câteva felii de fructe proaspete.
 
3. Sandviş cu tofu, salată verde şi ridichi
 
O altă opţiune este o chiflă integrală pe care poţi să o umpli cu tofu, hummus, salată verde, ridichi şi pastă de susan (tahina).
 
4. Salată din fasole boabe cu pătrunjel şi ardei
 
O alegere delicioasă şi uşor de preparat este salata din boabe de fasole, care pot fi din conservă, pe care le amesteci cu mult pătrunjel, ardei roşu, ulei de măsline, zeamă de lămâie şi alte legume preferate.
 
5. Budincă de chia
 
Seminţele de chia conţin proteine şi sunt perfecte pentru prepararea unei budinci hrănitoare. Este de ajuns să laşi la frigider cu o seară înainte seminţele într-un bol cu lapte vegetal, iar dimineaţa poţi savura budinca.
 
SursaGândul
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI