Home » D:News » Cupluri din întreaga lume s-au cronometrat în timp ce făceau sex. Rezultatul lor indică durata medie a unui act sexual – FOTO

Cupluri din întreaga lume s-au cronometrat în timp ce făceau sex. Rezultatul lor indică durata medie a unui act sexual – FOTO

Publicat: 06.04.2016
Doctorul Brendan Zietsch, un psiholog de la Universitatea din Queensland, Australia, a găsit răspunsul la această întrebare.

El a examinat toate cercetările recente despre acest subiect şi a constatat că penetrarea poate dura de la 33 de secunde până la 44 minute. Iar durata medie la diferite cupluri a fost de 5,4 minute.

Zietsch explică constatările sale, precizând că purtarea unui prezervativ sau circumcizia la bărbat nu joacă niciun rol şi nu face nicio diferenţă.

Psihologul s-a orientat pe măsurarea unui timp mediu de ejaculare, dar şi aici au fost întâmpinate probleme. Una dintre ele este faptul că oamenii sunt susceptibili de a creşte rezultatul. Ei exagerează în estimările lor de timp, pentru că acest lucru este favorabil din punct de vedere social. Cealaltă problemă este că oamenii nu cronometrează neapărat acest timp şi greşec în estimări.

Sexul nu este o activitate pe care oamenii sunt obişnuiţi să o cronometreze. Procedura de măsurare a timpului neasistată poate fi dificilă în timpul unei sesiuni spontane, cum e actul sexual.

Cel mai bun studiu despre estimarea timpului mediu de ejaculare la populaţia generală a implicat 500 de cupluri din întreaga lume. Ei înşişi şi-au cronometrat durata actelor sexuale, cu ajutorul unui cronometru, iar monitorizarea a durat circa patru săptămâni.

Participanţii apăsau pe „pornire” atunci când penisul începea penetrarea vaginului şi „stop” la ejaculare. Rezultatul este frapant prin faptul că a existat o variaţie foarte mare.

Timpul mediu pentru fiecare a variat de la 33 secunde până la 44 de minute. Media (din punct de vedere tehnic) în toate cuplurile a fost de 5,4 minute.

Au existat unele rezultate secundare interesante. De exemplu, folosirea prezervativului nu pare să afecteze timpul şi nici dacă bărbaţii sunt circumcişi nu contează.

Durata actului sexual nu contează nici din ce ţară au venit cuplurile, cu excepţia cazurilor din Turcia, în această ţară actul sexual al cuplurilor a avut tendinţa de a fi semnificativ mai scurt (3,7 minute) faţă de cuplurile din alte ţări (Olanda, Spania, Regatul Unit şi Statele Unite).

O altă constatare surprinzătoare a fost că cuplurile mai în vârstă aveau o durată mai scurtă a actelor sexuale, contrar opiniei comune predominante.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase