Home » D:News » Compania care te plăteşte dacă dormi

Compania care te plăteşte dacă dormi

Compania care te plăteşte dacă dormi
Publicat: 17.04.2016
Somnul este foarte important atât pentru sănătate, cât şi pentru productivitatea persoanei pe parcursul zilei, în special la locul de muncă.

Directorul unei companii a găsit o modalitate prin care să-şi convingă angajaţii să doarmă cel puţin şapte ore pe noapte. El îi răsplăteşte cu 25 de dolari pentru fiecare şapte ore consecutive de somn.

Mark Bertolini, directorul unei companii americane din domeniul sănătăţii a început să-i plătească pe angajaţii care dovedesc că dorm în mod regulat şapte sau mai mult de şapte ore pe noapte. 

„Dacă pot dovedi că au adunat 20 de zile consecutive în care au dormit şapte sau mai multe ore pe noapte, le vom da 25 de dolari pentru fiecare noapte, sumele putând ajunge până la 500 de dolari pe an”, a declarat Bertolini la postul CNBC. 

Angajaţii care au dorit să participe la acest proiect folosesc o brăţară Fitbit, prin intermediul căreia le sunt monitorizate orele de somn. 

Mark Bertolini crede că există o legătură strânsă între somn, productivitatea angajatului şi profitul pe care îl poate realiza compania. El s-a ghidat după studiile cercetătorilor de la Universitatea Duke, care au arătat că productivitatea angajaţilor creşte cu până la 69 de minute pe lună în cazul în care compania angajatoare investeşte în starea de bine şi odihna acestora. 

Potrivit specialiştilor în domeniu, lipsa somnului cauzează peste o treime din cazurile de depresie şi stres acut la nivel mondial. 

Sursa: Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase