Home » D:News » Cum arată ”dormitorul gonflabil” anexat ISS – FOTO

Cum arată ”dormitorul gonflabil” anexat ISS – FOTO

Publicat: 18.04.2016
Staţia Spaţială Internaţională (ISS) primeşte întăriri.


Un dormitor gonflabil a fost livrat cu succes pe avanpostul spaţial, lucru care deschide o nouă perspectivă asupra cuceririi spaţiului cosmic, potrivit wired.com şi The Independent.

Dormitorul gonflabil trimis în spaţiu are avantajul că poate fi livrat la destinaţie împachetat. Odată ajuns pe orbită, el poate fi umflat şi devine o cameră locuibilă, mult mai mică decât una convenţională.

Compania producătoare, Bigelow Aerospace, speră că în viitorul nu foarte îndepărtat, în cel mult patru ani, va putea „coloniza” spaţiul cu astfel de staţii gonflabile, uşor de manevrat de către companiile comerciale interesate.

Am putea asista, de ce nu, la o înmulţire a staţiilor spaţiale de acest gen, dacă ţinem cont de ambiţiile unor puteri spaţiale în devenire, precum India, Japonia sau China.

Cei care au conceput dormitorul gonflabil sunt convinşi că invenţia lor va face de asemenea mai uşoară o eventuală colonizare a planetei Marte, revoluţionând modul în care trăiesc astronauţii în spaţiu.

Fondatorul companiei, Robert Bigelow, avansează o idee chiar mai năstruşnică: de ce nu ar fi posibil să trimitem turişti în aceste avanposturi gonflabile, în care s-ar putea amenaja un fel de „parcuri spaţiale Disney”?

Citeşte continuarea pe RFI!

Tags:
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, în special pe domeniul social. Pasiunea pentru ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase