Home » D:News » Acest VIDEO şocant ilustrează momentul când o tânără pierde controlul maşinii în timp ce vorbeşte la telefon – FOTO+VIDEO

Acest VIDEO şocant ilustrează momentul când o tânără pierde controlul maşinii în timp ce vorbeşte la telefon – FOTO+VIDEO

Publicat: 03.06.2016
Smartphone-urile provocă 60% din accidentele în care sunt implicaţi şoferii tineri.

Acest video prezintă pericolele de a folosi un telefon mobil în timpul conducerii unui autovehicul. Un nou studiu afirmă că aproape 60 la sută din accidentele în care sunt implicaţi tinerii şoferi au loc din cauza factorilor care le distrag atenţia în timp ce sunt în spatele volanului.

Studiul a dezvăluit că discuţia cu pasagerii este cea mai mare cauza a accidentelor, în timp ce altă tendinţă îngrijorătoare este că tinerii şoferi scriu mesaje text şi postează pe diverse site-uri de socializare în timp ce conduc maşina.

Sursa foto:messageloud

Studiul a fost realizat de către American Foundation Automobile Association pentru Trafic şi a dezvăluit că numărul adolescenţilor implicaţi în accidente auto din SUA creşte, în mod semnificativ, de-a lungul lunilor de vară.

În ultimii cinci ani, în SUA, mai mult de 5.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere cu participarea tinerilor şoferi.

Prin studierea a 2.200 de filmuleţe realizate în maşini între anii 2007-2012, care au înregistrat momentele înainte de accidente, experţii de la Universitatea din Iowa si Fundatia AAA au dezvăluit motivele comune care distrag şoferii şi provoacă accidente.

Un total de 15 la sută din accidente au fost cauzate de faptul că şoferul vorbea cu pasagerii sau că aceştia erau distraşi de glumele pasagerilor.

12 la sută dintre accidente au fost cauzate de tânărul şofer care, prin intermediul telefonului, efectua un apel sau scria sms-uri.

11 % din accidente au fost cauzate de distragerea atenţiei şoferului de ceva din interiorul vehiculului, radio sau setarea GPS-ului.

„În fiecare zi, în timpul sezonului de vară, o medie de 10 oameni mor ca urmare a unor leziuni de la un accident care implică un şofer tânăr. Această nouă cercetare arată că distragerea atenţiei continuă să fie una dintre principalele cauze ale accidentelor în cazul şoferilor tineri”, a declarat Jurek Grabowski, director de cercetare pentru Fundaţia AAA pentru Siguranţa Traficului.

În mod îngrijorător, aproape unul din 5 şoferi tineri au declarat că au pierdut concentrarea la volan fiindcă pasagerul făcea selfie.

Aproape jumătate dintre tineri au declarat că au fost într-o maşină în care şoferul vorbea la telefonul mobil.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase