Home » D:News » ”Peţitoarea jihadiştilor”. Cum a ajuns o studentă britanică membru ISIS, în Siria

”Peţitoarea jihadiştilor”. Cum a ajuns o studentă britanică membru ISIS, în Siria

Publicat: 07.07.2016
Presa engleză a reuşit să o identifice pe „peţitoarea jihadistă”, care racolează tinere britanice pe internet pentru a se alatura ISIS şi a se căsători cu lupătorii organizaţiei.

Tânăra care peţeşte femei pentru soldaţii ISIS este o fostă studentă din Londra de origine pakistaneză al cărui tată este un om de afaceri de succes. Tooba Gondal are 22 de ani şi este din East London, un cartier al capitalei Britanice. Înainte de a posta pe Internet mesaje prin care încurajează tinerele fete să se căsătorească cu terorişti din ISIS, Godal a studiat limba engleză la Goldsmiths College. Ea este în Raqqa din 2015 şi este una dintre cele 60 de femei din Marea Britanie care au fugit acolo, scrie Daily Mail.

Până acum nimeni nu ştia cum arată aceasta pentru că în toate postările publicate sub pseudonimul, Umm Muthanna Al Britaniyah, în care a laudat şi încurajat actele teroriste ale ISIS, Tooba Gondal apărea fotografiată îmbracată în burka, cu văl  şi cu un AK-47 în mână, scrie Gândul.

În doar câţiva ani aceasta s-a transformat dintr-o adolescentă fericită care îşi dorea să plece la facultate, într-o „majoretă” a ISIS. A renunţat cu totul la dorinţa de a-şi termina studiile, iar acum cea mai mare dorinţă a sa este să devină o „martiră” care să moară în misiuni sinuciagaşe alături de alţi jihadişti şi încercă şi alte tinere să i se alăture.

Umm Muthanna Al Britaniyah a reuşit să-şi creeze o puternică reţea în social media şi îşi foloseşte marea putere de convingere pentru a racola tinere şi a le convinge să fugă în Siria unde să se mărite cu jihadiştii. 

Imediat ce a fugit din Anglia, pe sub nasul serviicilor de securitate, Tooba Gondal a postat pe Twitter un mesaj în care numeşte Marea Britanie „o ţară mizerabilă”.  „Hei, cum se simt acum trupele de securitate din Marea Britanie după ce cetăţeanul a părăsit ţara mizerabilă în timp ce asculta, pe avion,  Salil ca-Sawarim (o melodie jihadistă)? Jalnic”, a postat aceasta pe reţeaua de socializare.

Mai mult decât atat ea s-a bucurat în timpul atentatelor de la Paris şi a lăudat crimele jihadiştilor din capitala Franţei cu atât mai mult cu cât aceasta este locul său de naştere.

„Explozii şi împuşcături, 80 de morţi. Slavă lui Allah cel Atotputernic #ParisUnderAttack” a scris aceasta la momentul atacului din Paris. „Arzi Paris, arzi. Nu pot să cred că acesta este locul meu de naştere. Aş  fi vrut să vad cu ochii mei cum sunt măcelariţi ostaticii. Ar fi fost minunat. LOL CUM SUNT, ACEŞTIA SUNT SPERIAŢI DE MOARTE!”, a fost comentariul şocant al tinerei, pe reţelele de socializare.

Citeşte continuarea pe Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase