Home » D:News » Top cinci obiceiuri care te fac să pari neatractiv

Top cinci obiceiuri care te fac să pari neatractiv

Publicat: 17.07.2017
Top cinci obiceiuri care te fac să pari neatractiv
Ştim deja ce face o persoană să pară atractivă, dar ce îi face pe oameni să pară neatractivi?

1.Lipsa somnului

De obicei arătăm mult mai puţin atractivi după ce pierdem mai multe ore de somn. În 2010, cercetătorii au fotografiat persoane care dormeau cel puţin opt ore pe noapte şi pe oamenii care nu au dormit de 31 de ore. Ceilalţi participanţi au acordat note pozelor după anumite criterii. Persoanele cărora le lipsea somnul erau percepuţi ca fiind obosiţi mult mai neatractivi şi trişti.

2. Comportamentul răutăcios

Într-un studiu din 2014, bărbaţii şi femeile au fost puşi să se uite la poze ale unor persoane, fiecare având o expresie neutră. Unele poze erau acompaniate de cuvântul chinezesc  ,,decent” sau ,,onest”, iar celelalte erau acompaniate de cuvintele chinezeşti .. demonic” şi ,,rău”, restul nu aveau nici o informaţie. Participanţii au evaluat ca neatractive persoanele care erau descrise ca fiind ,,rele” sau ,,demonice”.

3.Limbajul corpului

Dacă ai auzit de ,,poziţia puterii”  ştii deja că expansiunea corpului te poate face să te simţi mai puternic, atractiv şi încrezător.

Conform unei cercetări din 2016, comportamentul contractat te poate face neatractiv. Într-un studiu, cercetătorii au creat profilurile unui bărbat şi al unei femei pe o aplicaţie de întâlniri. În unele profiluri, bărbaţii şi femeile au fost fotografiate în poziţii contractate, de exemplu cu mâinile încrucişate.

În următorul set de profiluri, acelaşi bărbat şi aceiaşi femeie au fost prezentaţi într-o poziţie expansivă.

Rezultatele au demonstrat că posturile expansive au fost selectate mult mai des decât profilurile care prezentau oameni în poziţii contractate.

4.Stresul

Studiul din 2013 a descoperit că femeile cu un nivel mai mare al hormonului cortizol care provoacă stresul au fost percepute de bărbaţii heterosexuali mai puţin atractive.

5.Afişarea unei atitudini prea pozitive sau prea mândre

Deşi bărbaţii consideră atractive femeile zâmbitoare, femeile nu consideră atractivi bărbaţii prea zâmbitori.

Dar mândria este considerată mult mai atractivă la bărbaţi decât la femei.

În 2011, cercetătorii au efectuat un experiment asupra a 1.000 de participanţi, cărora le-au arătat fotografiile membrilor de sex opus şi i-au întrebat cât de atractivi îi consideră.

Rezultatele au dovedit  că bărbaţii au preferat femeile zâmbitoare mai mult decât atunci când aveau o atitudine mândră. Pe de altă parte, bărbaţii au fost preferaţi când afişau o atitudine mândră decât atunci când păreau fericiţi.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase