Prima pagină D:News

De ce scade APETITUL sexual?

01.17.2016 | ● Vizualizări: 37478

Scăderea apetitului sexual a devenit una dintre cel mai des întâlnite tulburări din societatea modernă.

Psihologii consideră că aceasta este declanşată de factori precum stilul de viaţă stresant, distanţarea emoţională faţă de parteneri sau oboseala cronică. Psihoterapeutul Maria Verdi consideră că partenerii trebuie să înţeleagă că situaţia nu se datorează faptului că atracţia dintre ei a dispărut, ci în relaţia lor au intervenit aceşti factori perturbatori.

Majoritatea relaţiilor dintre doi indivizi încep printr-o atracţie erotică puternică, susţine psihoterapeutul Maria Verdi. După ce nevoile sexuale sunt satisfăcute, sentimentele celor doi parteneri capătă profunzime. Totuşi, de foarte multe ori, partenerii înţeleg în mod diferit această transformare. 

“După o perioadă de timp, ceea ce rămâne în relaţie este dragostea, după ce facem dragoste. Acesta este marele test al tuturor cuplurilor, cât de profundă rămâne relaţia când atracţia erotică se diminuează. Chimia sexuală este cea care formează cuplurile, dar ea este doar o parte din relaţia de lungă durată”, afirmă psihologul.

Emoţiile negative sunt cele care ucid intimitatea şi pasiunea din viaţa de cuplu. Conflictele care rămân nerezolvate sunt cele care fac ca dorinţele sexuale să dispară. Ruşinea, sentimentul de vinovăţie cu privire la sexualitate care pot proveni din copilărie sau din relaţiile anterioare care au sfârşit prost, alături de resentimente, mânie şi dispreţul faţă de partener, sunt elemente care blochează desfăşurarea normală a vieţii intime a partenerilor. 

Citeşte continuarea în Gândul!