Home » D:News » Top cele mai scumpe alimente şi băuturi din lume

Top cele mai scumpe alimente şi băuturi din lume

Top cele mai scumpe alimente şi băuturi din lume
Publicat: 05.08.2016
Preparate "haute cuisine", gătite cu aur comestibil, sau băuturi vândute în sticle create din cel mai preţios metal din lume - sunt semnături ale restaurantelor de lux.

Lottoland a realizat clasamentul celor mai scumpe 15 alimente şi băuturi din lume, relatează Gustarte.ro.

…Şi nu sunt deloc puţini cei dispuşi să plătească mulţi bani pentru gustul unor experienţe culinare inedite.

1. Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani este cea mai scumpă apă. Costă peste 41.335 lire sterline, asta şi pentru că sticla este făcută din aur de 24 de carate.

2. Chocolate Egg Dessert, un răsfăţ dulce, îl poţi gusta la Lindeth Howe Country House Hotel, în Windermere, pentru 24.115 lire sterline. În 2011, creaţia chefului Marc Guilbert’s, concepută din patru sortimente din cea mai bună ciocolată belgiană, jeleu de şampanie, frunze comestibile din aur şi caviar, în forma unui ou Faberge, a fost vândută pentru preţul record de 22.000 de lire sterline.

3. Almas Caviar, un sortiment rar de caviar care provine de la morunul iranian, poate ajunge în farfuria ta pentru 23.425 lire sterline.

4. Fortress Stilt Fisherman Indulgence Dessert, adică frunze din aur comestibil, cassata italiană, irish cream, compot de mango şi rodie, şampanie Dom Perignon, costă 9.990 de lire sterline.

5. Algonquin Hotel Martini, cocktail-ul cunoscut şi ca Engagement Martini, servit cu un inel de diamant în pahar, poate fi al tău pentru 6.890 lire sterline.

Citeşte continuarea pe Gustarte.ro

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase