Home » D:News » România a devenit membră a CERN, cel mai mare centru pentru cercetarea particulelor elementare

România a devenit membră a CERN, cel mai mare centru pentru cercetarea particulelor elementare

Publicat: 05.09.2016
România a devenit membră a CERN, cel mai mare centru pentru cercetarea particulelor elementare
România a devenit membră cu drepturi depline a Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară de la Geneva
La data de 17 iulie 2016, România a devenit cel de-al 22-lea stat membru cu drepturi depline al CERN, cel mai mare centru de cercetare la nivel mondial în domeniul fizicii particulelor elementare. Acesta este, printre altele, cunoscut ca locul în care s-a creat web-ul (în anul 1989), precum şi locul unde se află un accelerator de particule de mari dimensiuni (Large Hadron Collider), în care se urmăreşte recrearea condiţiilor existente imediat după Big Bang.
 
Preşedintele Klaus Iohannis, însoţit de doi olimpici naţionali la Fizică, va participa, luni, la Geneva, la ceremonia de ridicare a drapelului României la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară, moment care marchează simbolic aderarea la această organizaţie.
 
”Preşedintele României va fi însoţit de o delegaţie de cercetători români care colaborează cu Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), precum şi de doi olimpici naţionali la Fizică. După ceremonia ridicării drapelului României, Preşedintele Klaus Iohannis va avea discuţii cu conducerea Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară şi va vizita principalele facilităţi ale CERN”, informează Preşedinţia într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.
 
Potrivit sursei citate, preşedintele României va avea şi o întâlnire cu cercetători români care lucrează la CERN sau colaborează la proiectele Organizaţiei.
 
Sursa: Mediafax
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase