Home » D:News » 10 lucruri pe care oamenii puternici nu le fac

10 lucruri pe care oamenii puternici nu le fac

10 lucruri pe care oamenii puternici nu le fac
Publicat: 25.09.2016
Oamenii puternici mental sunt optimşti şi realişti, chiar şi când problemele îi copleşesc.

Psihologul Iulia Florea spune pentru Gândul de ce e important să-ţi păstreze echilibrul chiar şi după un eşec şi de ce o schimbare poate fi benefică.

1. Nu văd partea întunecată a lucrurilor

Oamenii puternici evită să vadă partea negativă a lucrurilor. Aceştia nu văd decât partea pozitivă dintr-o situaţie negativă. Ei ştiu că ceea ce gândesc şi simt îi afectează. Pentru ei nu există eşecuri, ci doar experienţe.

2. Nu-şi irosesc puterea pe lucruri inutile.

De multe ori, dacă ne irosim forţa inutil, în multe direcţii, putem ajunge să fim nemulţumiţi. Investim prea multă energie în cei pe care-i iubim, în şefi, în doctori, politicieni, profesori, profesie etc. Îţi risipeşti puterea atunci când cineva sau ceva din afara ta devine mai important decât tine. Oamenii puternici evită să îşi risipescă puterea interioară pe lucruri din exteriorul lor. Tot ceea ce le trebuie se află înăuntrul lor, ei nu-şi permit să agaţe de lucruri din exteriorul lor pentru a găsi soluţii. Numai ei pot să-şi facă ordine în viaţă.

 3. Nu contruiesc imaginea celor din jur.

Oamenii puternici evită să-şi  pună semenii pe un piedestal. Îi văd ca pe toţi ceilalţi, cu calităţi şi defecte. Nu se mulţumesc doar să-i iubească pe cei de lângă ei, ci se iubesc pe ei înşişi.

Dacă idealizezi prea mult pe cineva, ajungi să-l pui mai presus decât tine, să-ţi calci în picioare calităţile şi respectul de sine.

4. Cred că este mai important să te simţi bine decât să arăţi bine.

Oamenii puternici preferă să se simtă bine, decât să să arate bine, dar să nu se simtă pe măsură. În general, este important să arăţi bine, iar oamenii puternici ştiu asta. Problema apare atunci când acest lucru devine prea important şi îţi acaparează întreaga existenţă. Dacă faci tot posibilul să arăţi bine, îţi faci operaţii de înfrumuseţare, te îmbraci într-un anumit fel, doar pentru a atrage priviri, pentru a face pe plac, iar tu nu te simţi bine, este posibil ca toate aceste lucruri să te deprime. Cel care se place pe sine atrage şi iubirea celorlalţi.

5.  Se simt bine singuri

Oamenii puternici evită să accepte orice întâlnire pentru a nu sta singuri. Acestora nu le este frică să stea cu ei înşişi. Nu le este teamă de ceea ce gândesc şi simt. Ştiu că starea lor sufletească nu depinde de alte persoane. Ei se simt bine cu alte persoane, dar la fel de bine se simt şi singuri.

Citeşte continuarea în Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase