Descoperire neaşteptată în Lacul Detroit, sub care a existat un mic oraş abandonat în 1952

04 12. 2016, 18:00

„La sfârşitul lunii octombrie, atunci când nivelul apei lacului este foarte scăzut, am avut ocazia să observ ce se află pe fundul acestuia, fiind mai mult vorba de o vânătoare de comori”, a afirmat acesta. „Exact acelaşi lucru am vrut să îl fac şi eu, când am observat un lucru vechi, o bucată de istorie chiar pe fundul lacului.”

În acel loc s-a aflat vechiul oraş Detroit, care a existat din 1880 până în 1952, atunci când a fost abandonat pentru a fi construit un baraj, pentru ca zona să fie inundată şi să se formeze Lacul Detroit. În fiecare iarnă, când deversoarele sunt deschise pentru a se face loc pentru apa care va rezulta din topirea zăpezii, în timpul primăverii, părţi din vechiul oraş devin vizibile.

Vechiul oraş Detroit / Sursa: Dave Zahn/ The Vintage News

Cantităţile mici de oxigen de pe fundul lacului au favorizat conservarea vagonului, vechi de mai bine de 100 de ani, şi acesta a putut fi descoperit pentru că nivelul apei nu a mai fost niciodată atât de scăzut precum cel din octombrie 2015. O situaţie similară s-a mai întâmplat în anul 1969.

Vagonul a fost descoperit lângă o gaură octogonală, a cărei identitate nu a putut nimeni să o explice. Cercetătorii care au analizat acest vagon cred că a suferit deteriorări, probabil, când încă era funcţional şi în anii în care s-a aflat sub apă. Mai mult, se pare că acela nu s-a aflat, iniţial, în acel loc, ci a putut ajunge acolo din orice altă parte a oraşului sau în urma scurgerii apei. Inundaţia din anul 1964 a mutat foarte multe elemente din locul lor de baştină.

Sursa: The Vintage News

Probabil că vor mai dura decenii până când nivelul apei din acel loc să fie atât de scăzut.

Sursa: The Vintage News

Citeşte şi:

Cum reînvii un oraş? O fundaţie americană are o idee inedită

O nouă febră a aurului i-a cuprins pe aceşti oameni după ce seceta din California a secat mai multe râuri din munţi. „După şapte ore de muncă, iată ce am găsit”

Muzicienii din Detroit vor compune o simfonie a străzii, pe baza zgomotelor din oraş