Home » D:News » Stephen Hawking, internat într-un spital din Roma după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat

Stephen Hawking, internat într-un spital din Roma după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat

Publicat: 03.12.2016
Stephen Hawking, internat într-un spital din Roma după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat
Celebrul fizician Stephen Hawking a fost internat în spital la Roma, potrivit purtătorului său de cuvânt, în acest moment nu este vorba despre niciun fel de problemă severă. Profesorul Hawking, în vârstă de 74 de ani, se afla la Roma pentru a asista la o conferinţă a Academiei Pontificale de Ştiinţe şi s-a întâlnit luni cu Papa Francisc.
Joi noaptea, însă, omul de ştiinţă a fost transportat la Spitalul Gemelli din Roma, acolo unde sunt trataţi în general cei care ocupă funcţia de Papă, pentru unele verificări, reclamând că nu se simte deloc bine. Acesta a petrecut două nopţi în unitatea medicală ca „măsură de precauţie”, au declarat surse din interiorul spitalului citate de The Independent, care au adăugat că „situaţia este sub control”. 
 
O sursă de la Vatican a precizat şi că planurile de plecare ale lui Hawking şi ale echipei lui, programate pentru sâmbătă, nu au fost modificate. În ultimele săptămâni, fizicianul şi cosmologul Hawking a fost destul de vocal referitor la cele mai fierbinţi subiecte dezbătute în întreaga lume. Într-un editorial publicat joi acesta a făcut apel la omenire pentru a „lucra împreună” şi a „dărâma barierele” care ar putea fi ridicate după alegerea ca preşedinte a lui Donald Trump. 
 
Profesorul Hawking a adăugat şi că ar fi o „greşeală teribilă” să ignorăm populismul din spatele voturilor pentru Brexit şi a victoriei neaşteptate a magnatului în SUA, iar ulterior a avertizat că „ne aflăm în cel mai periculos moment al dezvoltării umanităţii” în care „tehnologia are potenţialul de a distruge planeta”. 
 
Sursa: Gândul
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase