Home » D:News » A fost anunţată DATA la care omenirea va pieri. ”Va putea fi ori cea mai bună metodă, ori cea mai rea”

A fost anunţată DATA la care omenirea va pieri. ”Va putea fi ori cea mai bună metodă, ori cea mai rea”

Publicat: 19.11.2016
Una dintre cauzele care vor duce la o extincţie a umanităţii este reprezentată de armele autonome.

Fizicianul Stephen Hawking a avertizat că umanitatea mai poate exista doar 1.000 de ani de acum înainte, iar singurul lucru care ne-ar putea salva ar fi colonizarea Sistemului Solar. Mai mult, acesta a invocat şi inteligenţa artificială, afirmând că „va putea fi ori cea mai bună metodă, ori cea mai rea.”

Una dintre cauzele care vor duce la o extincţie a umanităţii este reprezentată de armele autonome şi, mai mult, a afirmat că, în următorii 100 de ani, o colonizare a planetei Marte, spre exemplu, nu va putea fi posibilă, aşa că va trebui ca oamenii să fie foarte atenţi la activităţile lor care pot afecta mediul înconjurător. Chiar dacă modificările climatice sunt cel mai des invocate atunci când vine vorba de pericolul extincţiei umane, în realitate este vorba de mult mai multe cauze:  epidemiile globale care au apărut în urma rezistenţei organismului în faţa antibioticelor şi capabilitatea nucleară a statelor care se află prinse într-un conflict armat.

Anul trecut, Hawking, s-a alăturat unei coaliţii de 20.000 de membrii care intenţionează să impună interdicţia asupra dezvoltării armelor autonome care atacă anumite ţinte fără să fie nevoie de intervenţia umană.

De asemenea, şi efectele încălzirii climatice vor fi extrem de grave, căci oamenii vor fi într-o permanentă căutare a unor noi teritorii care să permită cultivarea, terenuri care vor fi din în ce mai rare, iar  zonele de coastă vor dispărea.

Mai mult, în ceea ce priveşte populaţiile extraterestre, este posibil ca aceştia să profite de faptul că umanitatea este într-o continuă degradare. Chiar şi Hawking a afirmat că este din ce în ce mai sigur că nu suntem singuri în Univers, iar dacă extratereştrii ne vor descoperi, pentru ei nu vom reprezenta nimic mai mult decât ceea ce reprezintă bacteriile.

Astfel, avem nevoie de un plan pentru a supravieţui, iar pentru că nu putem coloniza Sistemul Solar, trebuie să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte activităţile noastre.

Sursa: Science Alert

Citeşte şi:

Colonizati spatiul sau veti disparea de pe Terra!

Stephen Hawking atenţionează asupra celui mai grav PERICOL al umanităţii

A şasea extincţie în masă pe Terra. Teoria controversată care nu a fost niciodată mai aproape de realitate

Hawking: “Extraterestrii exista, dar am face mai bine sa-i evitam”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase