Home » D:News » Peste 660.000 de litri de petrol s-au scurs într-o localitate din SUA

Peste 660.000 de litri de petrol s-au scurs într-o localitate din SUA

Peste 660.000 de litri de petrol s-au scurs într-o localitate din SUA
Publicat: 16.12.2016
Dintr-o conductă s-au scurs 176.000 de galoane (666.160 litri) de petrol într-un loc apropiat de Standing Rock, din Dakota de Nord (SUA).

Dintr-o conductă defectă s-au scurs circa 176.000 de galoane, în apropiere de Standing Rock, în Dakota de Nord. Scurgerea a avut loc într-un pârâu şi s-a întins pe o distanţă de 7 km. Cauza nu este clară, iar compania Belle Fourche nu a reuşit să detecteze această scurgere, fiind găsită întâmplător de un localnic.

Conform CNN, se estimează că 4200 de barili de petrol brut s-au scurs din conductă în localitatea Bilings County, la 150 de mile (241 km) de Cannon Ball din Dakota de Nord, unde s-a protestat împotriva unui proiect asemănător.

Conform lui Bill Suess, un ecolog din Departamentul de Sănătate din Dakota de Nord, 37.000 de galoane (140.045 litri) au fost recuperaţi, dar este nevoie de timp, acesta preconizând că zona va fi curăţată până în primăvară. Din fericire, apa potabilă nu a fost afectată.

De asemenea, nu este clar de ce acest accident a avut loc, dar este foarte posibil să fie din cauza alunecărilor de teren datorate ninsorilor abundente.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Această nouă invenţie transformă emisiile de gaze în petrol – VIDEO

Zacamant urias de petrol descoperit in Marea Caspica

Un oraş european va construi o conductă subterană pentru a transporta berea direct din fabrică

Tragedia din Golful Mexic – cel mai mare dezastru ecologic din secolul XXI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase