Home » D:News » Gafa unei companii de încălţăminte. Bocancii care au ajuns virali pe internet-VIDEO

Gafa unei companii de încălţăminte. Bocancii care au ajuns virali pe internet-VIDEO

Gafa unei companii de încălţăminte. Bocancii care au ajuns virali pe internet-VIDEO
Publicat: 17.01.2017
Un utilizator de Reddit a postat pe site o fotografie cu urma lăsată pe zăpadă de noua sa pereche de bocanci. Doar că pantofii respectivi lăsau mici zvastici, emblema politică a naziştilor. Utilizatorii de Reddit au depistat compania care a fabricat încălţămintea, informează CNN.
Este vorba de Conal Footwear care a retras respectivii bocanci motivând gafa pe seama faptului că este o greşeală a manufacturierilor chinezi, notează Mediafax.
 
„Dorim să transmitem sincerele noastre scuze clienţilor noştri şi celor care au fost jigniţi de urmele în formă de zvastică pe care le lasă cizmele”, au declarat reprezentanţii Conal Footwear. De asemenea, aceştia au declarat că nu au avut la cunoştinţă faptul că încălţămintea lăsa aceste urme.
 
Oamenii s-au arătat scandalizaţi de semnul de pe talpa pantofilor, afirmând că „Mă sperie. Este ciudat”, „Nu e în regulă aşa ceva!”.

Sursa: Facebook/CNN

Zvastica este un semn vechi şi răspândit în lume, care a servit ca simbol religios la multe popoare orientale şi ca emblemă politică a naziştilor şi a partidelor de tip fascist.
 
În multe ţări vest-europene, zvastica a fost intens stigmatizată din cauza asocierii sale cu nazismul.
 
Termenul german “Swastika” derivă din cuvintele sanscrite “su”, care înseamnă “bine”, şi “asti”, care se traduce prin “a fi”, altfel spus, prin “svasti” se înţelege “starea de bine”.
 
În urmă cu câţiva ani, în Uniunea Europeană au avut loc discuţii privind interzicerea zvasticii din cauza asocierii ei cu fascismul, cu ură şi cu rasismul naziştilor, cu toate că acest simbol a existat cu mult înainte ca el să fie preluat de Adolf Hitler.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase