Home » D:News » Care este speranţa de viaţă medie în diferite zone de pe glob. Unde se situează România

Care este speranţa de viaţă medie în diferite zone de pe glob. Unde se situează România

Publicat: 26.01.2017
Speranţa de viaţă este strâns legată de nivelul de trai, de condiţiile climatice şi de dieta care predomină într-o anumită zonă.

Dacă ai avea oportunitatea de a locui oriunde în lume, unde ai face-o? Dacă urmăreşti să trăieşti foarte mult, Principatul Monaco este locul potrivit, conform The World Factbook al CIA, care publică o hartă cu speranţa de viaţă a locurilor reprezentative din lume:

Lista completă poate fi văzută aici.

Un locuitor din Monaco trăieşte în medie 90 de ani, cu patru mai mulţi decât în orice altă ţară şi cu un deceniu mai mult decât un american. Se întâmplă ca Monaco să fie una dintre cele mai bogate ţări din lume, unde unul din trei locuitori este milionar. De asemenea, în Monaco nu există o taxă pe venit. Totuşi, există o conştiinţă civică foarte dezvoltată şi posibilitatea finanţării educaţiei şi sănătăţii.

Ţările de la Marea Mediterană au în general o speranţă a vieţii ridicată datorită dietei bazată pe legume şi peşte şi pe lipsa grăsimilor nesănătoase.

În privinţa României, speranţa de viaţă este în medie de 75 de ani, fiind pe locul 109 din 224.

De partea cealaltă, Africa este cea mai vitregă zonă, în special centrul continentului, Chad, unde speranţa de viaţă medie este de 50 de ani. Din cauza locaţiei – care oferă un climat vitreg şi o situaţie politică, etnică şi religioasă delicată – mai este numită „inimia neagră a Africii”. Resursele extrem de bogate ale ţării nu sunt folosite la potenţialul maxim, fiind de fapt una dintre sursele problemelor acestei ţări, din cauza războaielor, infrastructurii slab dezvoltate şi a poluării.

Sursa: Curiosity, CIA

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Top 10 cele mai sinistre locuri de pe Pamant

Zece locuri incredibile de pe Pământ care par a fi de pe alte planete – GALERIE FOTO

14 locuri de pe Glob unde oamenii pot să supravieţuiască Apocalipsei – FOTO

Există o limită clară a duratei de viaţă a omului, iar aceasta a fost atinsă în urmă cu aproape 20 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase