Home » D:News » 9 tipuri de oameni care nu sunt făcuţi pentru căsătorie

9 tipuri de oameni care nu sunt făcuţi pentru căsătorie

Publicat: 29.01.2017
Căsătoria reprezintă un pas important în viaţa oricărui om. Deşi unii parteneri par perfecţi pentru acest pas, câteodată instinctele pot demonstra contrariul.

Iată o listă realizată de Huffington Post despre 9 tipuri de oamenii care nu sunt făcuţi pentru căsătorie:

1. Fulgul

În cazul în care chimia dintre două persoane este incontestabilă, dar unul dintre parteneri nu este niciodată sigur că îşi doreşte o relaţie serioasă, relaţia ar trebui să se termine, afirmă Brenda Della Casa, autoarea cărţii. ,,Cenuşăreasa a fost o minciună: Motivul pentru care nu poţi găsi şi păstra un prinţ”.

,,Probabil îţi vor spune să ai răbdare şi încredere în ei, dar ei probabil simt mai multă nesiguranţă decât fluturi în stomac. Ai unele instincte cu un motiv şi este normal să le urmezi pentru a proteja în relaţii,” spune autoarea. 

2. Grăbitul

Unele persoane de la a treia întâlnire încep să discute viitorul alături de persoana cu care au început o nouă relaţie, înmânează cheile de la apartament şi plănuiesc următoarele vacanţe împreună, notează Huffington Post. Senzaţia de retragere ar trebui urmată, spune Amy Van Doran, o peţitoare din New York. 

,,Unde este graba? Aici nu este vorba de entuziasm, ci de nesiguranţa persoanei. Acţiunile rapide înainte de a cunoaşte persoana de lângă ridică semne de întrebare,” afirmă ea. 

3. Egoistul

În relaţiile ,,sănătoase” este normal ca partenerii să se înţeleagă şi să-şi ofere timp atunci când au nevoie. Dacă persoana de alături nu oferă spijinul dorit, cel mai bine ar fi ca relaţia să se oprească, consideră Jeffrey Platts, consilier în relaţii de cuplu.  ,,Este vorba de toate formele de oferire. Este generos cu complimentele? Te ascultă atunci când ai o zi grea? Şi cel mai important este pregătit să pună pauză atunci când este nevoie? Este nevoie de un partener care să ofere sprijin şi dovezi de iubire pentru o relaţie constructivă,” spune el 

4. Criticul 

O altă relaţie toxică este cea în care unul dintre parteneri nu consideră că persoana de lângă el face sau spune lucruri aşa cum trebuie. Judecata nu este benefică pentru relaţii, mai ales cele pe termen lung. ,,În primă fază, atitudinea lor superioară poate părea atractivă. Însă, aceste calităţi se estompează pe parcurs. Relaţiile reale se bazează pe negociere, compromis, empatie şi capacitatea de înţelegere a persoanei de lângă.”

5. Nicio părere

Nici relaţiile în care partenerul este de acord cu orice plan de viitor nu sunt benefice. Este în regulă ca partenerul să facă compromisuri, însă este deranjant în anumite momente când acesta nu are nicio părere, spune Nguyen. 

6. Narcisistul

Sursa: 123rf

Narcisiştii nu pot recunoaşte atunci când greşesc, având comportamente agresive atunci când cineva nu le îndeplineşte nevoile, spune Della Casa. 

,,Aceste persoane nu au abilitatea să empatizeze cu cei din jur. Gândeşte-te pentru un minut cum ar fi o relaţie cu un narcisist. În orice moment în care ai nevoie de ajutor, ei nu vor reuşi să empatizeze cu tine,” afirmă ea.

7.  Mereu fără loc de muncă

Dacă persoana este mereu neangajată sau schimbă foarte des locurile de muncă, la mijloc ar putea fi vorba de o problemă mult mai mare, consideră Della Casa. ,,Acest comportament demonstrează că persoana nu poate avea angajamente pe termen lung,” spune ea. 

8.  Învinuitorul

Certurile sunt benefice în relaţiile de lungă durată atâta timp cât argumentele sunt plauzibile. Însă există şi persoane care în timpul certurilor dau vina pe partener, spune Platt. 

9. Lupul singuratic

Este normal ca fiecare partener să aibă şi timp în afara relaţiei, dar unele persoane tind să se simtă mai bine când sunt singuri decât atunci când sunt cu partenerul, declară Van Doran. 

,,Adevărul este că puţină dependenţă în cadrul oricărei relaţii nu este un lucru atât de rău. Nicio persoană nu şi-ar dori o distanţă emoţională în cadrul relaţiei,”’ spune ea.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase