Home » D:News » Nu există alimente permise sau interzise. Care este dieta perfectă

Nu există alimente permise sau interzise. Care este dieta perfectă

Nu există alimente permise sau interzise. Care este dieta perfectă
Publicat: 25.02.2017
Dacă ar fi să alegem între o felie de pâine făcută în casă şi una de la supermarket, nu am sta mult pe gânduri şi ne-am gândi că alegem prima opţiune, ştiind că cea de-a doua contribuie la apariţia obezităţii.

 Totuşi, un studiu recent arată că nu există pâine mai bună sau mai puţin bună atunci când vine vorba despre scăderea în greutate, potrivit Gandul

Modul în care diversele diete dau rezultat asupra oamenilor depinde de felul în care organismul acelor persoane răspunde la diferitele tipuri de mâncare şi nu de tipul de mâncare în sine. 

Astfel, medicii au dorit să afle cât adevăr se ascunde în spatele afirmaţiei conform căreia pâinea albă, produsă în fabrici, este responsabilă pentru creşterea în greutate, în timp ce pâinea făcută în casă este mai sănătoasă. 

„Am descoperit că, la fel ca şi în cazul altor alimente, răspunsul organismului nostru la consumul de pâine este unul individual”, a explicat medicul Evan Elinav, de la Istitutul Ştiinţific Weizmann din Israel.

Astfel, acest efect individual este valabil, potrivit medicilor, pentru fiecare aliment în parte, deci nu există mâncare bună sau mai puţin bună pentru o dietă. 

În cadrul cercetării care a condus la aceste concluzii oamenii de ştiinţă au dat unui număr de 40 de persoane două tipuri diferite de pâine. Monitorizându-le nivelul de zahăr din sânge, medicii au putut observa că acesta creştea indiferent de tipul de pâine consumat, astfel că efectul asupra greutăţii a fost, în linii mari, acelaşi. 

Factorul determinant al modului în care organismul nostru este influenţat de diferitele alimente este flora microbiană de la nivelul intestinului. Astfel, atunci când vine vorba despre diete, acestea trebuie individualizate, ţinându-se cont de bacteriile intestinale şi numai apoi acestea pot contribui la scăderea în greutate sau la menţinerea greutăţii corporale. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase