Home » D:News » Casa construită în doar 24 de ore cu ajutorul unei imprimante 3D. Care este costul pentru o astfel de construcţie?

Casa construită în doar 24 de ore cu ajutorul unei imprimante 3D. Care este costul pentru o astfel de construcţie?

Publicat: 10.03.2017
O firmă din San Francisco a prezentat casa viitorului, construită în doar 24 de ore. Apis Cor a realizat o casă de 37 de metri pătraţi cu ajutorul unei imprimante 3D într-un oraş de lângă Moscova.

Noua tehnologia a utilizat ciment pentru a construi întregul proiect într-o singură zi, valoarea unei astfel de case fiind de 10.134 de dolari, notează Mail Online. 

Construcţia a avut loc în decembrie 2016 când în Stupino erau -35 de grade Celsius. Apis Cor a colaborat cu o firmă rusească pentru a printa casa, utilizând o imprimantă 3D mobilă. ,,Casa poate avea orice formă, inclusiv forma părtrată, cea cu care sunt obişnuiţi,” spune compania. 

Pereţii exteriori şi cei despărţitori ai casei au fost printaţi cu ajutorul unui amestec de ciment. Muncitorii au zugrăvit pereţii şi au amplasat acoperişul. Compania a declarat că erorile umane sunt eliminate doarece procesul de printare al imprimantei este automat. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase