Home » D:News » Reconstrucţia facială este revoluţionată de imprimantele 3D. Iată cum s-a transformat faţa acestui bărbat (VIDEO)

Reconstrucţia facială este revoluţionată de imprimantele 3D. Iată cum s-a transformat faţa acestui bărbat (VIDEO)

Publicat: 13.03.2014
Viaţa unui pacient din Ţara Galilor, desfigurat în urma unui accident de motocicletă, s-a schimbat complet graţie tehnicilor de reconstrucţie facială cu ajutorul imprimantelor 3D, o tehnologie nouă care oferă "rezultate incomparabile", potrivit chirurgilor esteticieni britanici, citaţi de AFP.

Victimă a unui grav accident de motocicletă petrecut în 2012, Stephen Power a suferit fracturi la nivelul ambilor pomeţi, la nivelul maxilarului superior, al nasului şi al craniului şi a petrecut patru luni în spital. Desfigurat, el obişnuia, după externare, să poarte şepci şi ochelari de soare pentru a-şi ascunde chipul.

În prezent, el speră, aşa cum a declarat pentru BBC, miercuri, că nu va mai avea nevoie să se ascundă, după o operaţie pe care a relatat-o în amănunt la Muzeul ştiinţelor din Londra, cu ocazia expoziţiei „3D Printing: The Future”.

Pentru a-i reda simetria chipului, chirurgii de la Morriston Hospital din Swansea au fracturat mai întâi pomeţii pacientului, înainte de a folosi implanturi create cu o imprimantă 3D, pe baza unui model de reconstrucţie.

„Rezultatele sunt mult mai bune decât tot ce s-a putut face înainte. E incomparabil. Această tehnică ne-a permis să fim mult mai precişi”, a precizat Adrian Sugar, un chirurg maxilofacial care l-a operat pe Stephen Power.

„Am putut să constat diferenţa imediat după ce m-am trezit”, după o operaţie care a durat opt ore, a declarat pacientul, în vârstă de 29 de ani.

Alte echipe de medici din Marea Britanie, din Londra şi Newcastle, lucrează la această tehnologie pe care intenţionează să o perfecţioneze odată cu progresul imprimantelor 3D şi cu scăderea costurilor acestora.

Surse: Mediafax, AFP, BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase